Amano skaičiavimais, šalis priėmė beveik 1,3 mln. pabėgėlių iš karo krečiamos kaimynėms ir jiems jau išleido daugiau kaip 10 mlrd. JAV dolerių (8,6 mlrd. eurų) jiems išlaikyti.

Jordanija ne kartą skundėsi, kad sirų pabėgėlių antplūdis yra didelė našta šalies infrastruktūrai ir jos turimiems ribotiems ištekliams.

„Karalystė ragina savanorišką siru pabėgėlių grįžimą į tėvynę. Tai neišvengiama“, – A. Safadi sakė per susitikimą Amane su Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų vadovu Filippo Grandi.

Diplomatijos vadovo biuro išplatintame pareiškime A. Safadi sako, kad Jordanija „viršijo savo pajėgumus“ ir negali priimti daugiau pabėgėlių iš Sirijos. Ministras taip pat ragina tarptautinę bendruomenę prisidėti prie šių pastangų.

Savo „Twitter“ žinutėje A. Safadi taip pat nurodė, kad „savanoriškas sirų grįžimas“ į jų šalį yra „svarbiausias tikslas, kurį visi privalome palaikyti“.

Jordanijoje daugiau kaip 650 tūkst. sirų pabėgėlių yra užsiregistravę JT biuruose nuo konflikto jų šalyje pradžios 2011 metais, bet Amanas mini didesnį skaičių.

Anksčiau pirmadienį Jordanijos karalius Abdullah II sakė F. Grandi, kad pastangos išlaikyti šimtus tūkstančių sirų pabėgėlių sukelia „didėjantį spaudimą“ šalies infrastruktūrai.