Jų čia krebždėjo ne vienas. Apie tai, kad parduotuvės darbuotojai veikiausia žino apie problemą bylojo virš bandelių priklijuota lipni juostelė, prie kurios jau buvo prilipęs ne vienas nelaimėlis.

„Norėčiau pasidalinti šiandien filmuotais vaizdo įrašais ir informacija apie siaubingą higieną „Iki“ parduotuvėje Antakalnio g. 73, Vilniuje, – rašė moteris.

– Tarakonai laksto ne tik per bandeles, sienas ir lentynas, bet matosi, kad vienintelė naudojama priemonė parazitų šalinimui – lipni juostelė virš bandelių.

Jei tokiomis sąlygomis laikomos bandelės, baisu pagalvoti, kas darosi mėsos ir visų pagamintų maisto produktų zonose, taip pat sandėliuose.“

Pirkėja pasidalino dviem vaizdo įrašais, kur aiškiai matomi tarakonai. Viename jų parazitas įsitaisęs tiesiai ant bandelės, kitame – tarakonas lyg niekur nieko vaikšto ant lentynų. Nufilmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kaip prie lipnios juostos prilipęs jau ne vienas tarakonas.

Moteris po tokių vaizdų nedelsiant kreipėsi parduotuvės apsauginį: „Išeidama iš „Iki“ informavau apsauginį, paprašiau, kad pašalintų visas bandeles. Reakcija buvo labai rami, atsakymas – kad perspės salės darbuotojus.“

DELFI kreipusis į prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovę Bertą Čaikauskaitę, ji apgailestavo dėl tokios situacijos.

„Visų pirma, norime atsiprašyti pirkėjos už nemalonią patirtį mūsų prekybos tinklo parduotuvėje. Maisto kokybė – mums yra svarbiausia prioritetas, todėl nedelsiant ėmėmės visų prevencinių priemonių, siekdami užtikrinti parduodamų prekių kokybę. Vaizdo įraše matomi kepiniai buvo išimti iš prekybos ir utilizuoti, iškviesta atsakinga įmonė, kuri pasirūpino kepinių skyriaus dezinfekcija.

Mūsų darbuotojai, siekdami užtikrinti tinkamą šviežių bandelių ir kepinių laikymą, visuomet lentynas ir plastikines dėžes valo specialiomis priemonėmis. Norėdami apsaugoti kepinius nuo muselių, ypač vasarą, skiriame papildomą dėmesį ir priežiūrą lentynų valymui ir naudojame papildomas dezinfekcines priemones. Parduotuvės darbuotojus taip pat paprašėme būti atidesnius, kad tokie atvejai daugiau nepasikartotų“, – komentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)