„ME investicija“ BNS informavo, kad jau anksčiau už maždaug 0,5 mln. eurų buvo įsigijusi 0,53 proc. „Auga Group“ akcijų, o per antrinį viešąjį akcijų siūlymą (SPO) papildomai investavo dar beveik 8 mln. eurų ir papildo valdomą įmonės įstatinio kapitalo dalį iki 8,34 procento.

„Nasdaq“ Vilniaus biržos duomenimis, rugpjūčio 24 dieną ERPB priklausė 8,71 proc., o Ž. Marcinkevičiui – 7 proc. „Auga Group“ įstatinio kapitalo, jie į akcijas, BNS skaičiavimas, investavo atitinkamai 8,915 mln. ir 7,164 mln. eurų.

„SPO buvo puiki proga pasipildyti portfelį, kadangi dėl mažo akcijos likvidumo iki tol nepavyko įsigyti didesnio akcijų kiekio. (...) Tai, kad per SPO į „Auga Group“ nusprendė investuoti vienas iš respektabiliausių Europos investuotojų ERPB yra ženklas ir kitiems investuotojams, kad kompanijos verslo modelis yra tvarus, o pagrindiniai akcininkai yra suinteresuoti skaidria ir vertę investuotojams kuriančia įmonės veikla“, – komentare BNS sakė „ME investicijos“ investicijų vadovas Tomas Krakauskas.

Pasak T. Krakausko, „ME investicijos“ investicijų portfelis yra diversifikuotas, tačiau Baltijoms šalims skiriamas ypatingas dėmesys.

„Analizuojam kiekvieną vietinėje rinkoje vykstantį IPO, SPO ar naujai platinimą obligacijų emisiją. Į skaidrias ir stiprų verslo modelį turinčias kompanijas investuojame gana aktyviai. Į listinguotas akcijas ir obligacijas per paskutinius 2 metus Baltijos šalyse esame atlikę 6 reikšmingo dydžio investicijas“, – tvirtino T. Krakauskas.

„ME investicija“ valdo 34 įmones, grupės konsoliduotos pajamos pernai siekė 454 mln. eurų, grynasis pelnas – 22,5 mln. eurų. 90 proc. „ME investicijos“ akcijų priklauso Mindaugui Railai, 10 proc. – Edvardui Liachovičiui.

Ž. Marcinkevičius yra buvęs vienos didžiausių Lietuvoje verslo grupių „VP grupė“ akcininkas – maždaug 15 proc. grupės įmonių akcijų paketus 2016-ųjų balandį jis už 161 mln. eurų pardavė pagrindinio grupės akcininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamai įmonei „Bertona Holdings Limited“. Su Ž. Marcinkevičiumi BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Didžiausia „Auga Group“ akcininkė yra verslininko Kęstučio Juščiaus kontroliuojama bendrovė „Baltic Champs Group“, tačiau jos turimas įmonės akcijų paketas po antrinio viešojo akcijų (SPO) siūlymo sumažėjo nuo 88,13 proc. iki 55,04 procento.

Investuotojai „Auga Group“ SPO metu nupirko 40 mln. vienetų bendrovės naujai išleistų akcijų ir dar 40 mln. jau esamų akcijų, kurias pardavė „Baltic Champs Group“. Pastaroji už akcijas gavo 18 mln. eurų, o „Auga Group“ plėtrai pritraukė dar 18 mln. eurų – įmonė šias lėšas ketina skirti į sinergiją tarp skirtingų ūkininkavimo šakų didinančius projektus, plėsti esamus pajėgumus.

„Auga Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše ir Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)