Žemės drebėjimas, kurio židinys buvo negiliai, įvyko už 26 kilometrų į pietvakarius nuo Kermanšaho provincijos Džavanrudo miesto, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS). Pernai netoliese taip pat įvyko smarkus žemės drebėjimas, per kurį žuvo šimtai žmonių.

Kermanšaho medicinos mokslų universiteto skubios pagalbos departamento vadovas Saebas Sharidari valstybinei naujienų agentūrai IRNA pareiškė, kad du žmonės žuvo, o 241 buvo sužeistas, šeši iš jų – sunkiai. Jis pridūrė, kad žuvo nėščia moteris ir 70-metis vyras, miręs nuo širdies smūgio.

Mohammadas Reza Amirianas, Raudonojo Pusmėnulio vadovas Kermanšaho provincijoje, pareiškė, jog pakartotinių smūgių buvo mažiausiai 21-as.

Jis pridūrė, jog dėl apgadintos infrastruktūros kaimuose gali būti problemų dėl geriamojo vandens prieinamumo, tačiau skirstyti maisto ir palapinių kol kas nereikia.

O Kermanšaho provincijos gubernatorius Houshangas Bazvandas naujienų agentūra „Tasnim“ pareiškė, jog laikinai nutrūko elektros energijos tiekimas į kelis kaimus.

Buvo įrengtas krizės valdymo centras, o ligoninės ir pagalbos organizacijos yra pasirengusios padėti nukentėjusiesiems.

Tačiau vietos krizės valdymo centro vadovas Reza Mahmoudianas naujienų agentūrai „Mehr“ pareiškė, jog „padėtis yra valdoma“ ir kaimyninių provincijų pagalbos kol kas neprašoma.

Pranešama, kad požeminiai smūgiai buvo jaučiami ir Irako teritorijoje.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti žmonės, vežami į ligonines, tačiau atrodo, kad infrastruktūra nebuvo smarkiai apgadinta.

Pernai lapkritį per smarkų 7,3 balo žemės drebėjimą žuvo 620 žmonių Kermanšaho provincijoje ir dar aštuoni žmonės Irake.