Atrodo, kad atakos taikinys buvo protestų stovykla, įsikūrusi prie rinkimų komisijos pastato Nangarharo provincijos sostinėje. Ten grupė žmonių reikškė palaikymą vienam kandidatui, kuriam nebuvo leista dalyvauti spalį turinčiuose vykti parlamento rinkimuose.

„Žuvo du žmonės, dar keturi buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Attaullah Khogyani. Jis pridūrė, kad bombą detonavo mirtininkas.

Provincijos sveikatos apsaugos departamento direktorius Najibas Kamawalas patvirtino aukų skaičių.

Įvykio liudininkai sakė, kad mirtininkas susisprogdino šalia protestuotojų pilnos palapinės. Pasak jų, įvykio vietą apsupo saugumo pajėgos.

Anksčiau šį mėnesį Afganistano nepriklausoma rinkimų skundų komisija diskvalifikavo 35 kandidatus už jų numanomus ryšius su neteisėtomis ginkluotomis grupėmis.

Džalalabade vyksta protestai prieš sprendimą neleisti balotiruotis Javedui Zamanui Ghamsharikui. Jis buvo diskvalifikuotas dėl neteisėto šaunamųjų ginklų laikymo ir ryšių su neteisėtais žemės pardavimo sandoriais.

Sprogimas šiame mieste driokstelėjo praėjus beveik savaitei po Afganistano prezidento Ashrafo Ghanipasiūlymo paskelbti trijų mėnesių sąlygines paliaubas su Talibanu. Šį žingsnį pasveikino JAV ir NATO, bet Talibanas kol kas neatsakė į vyriausybės pasiūlymą.