Policija informavo, kad rugpjūčio 20 d., apie 11 val., į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi Prancūzijos pilietis su pareiškimu dėl juvelyrinių dirbinių, kosmetikos ir pinigų vagystės iš nuomojamo buto Pylimo g. Materialinis nuostolis ‒ apie 18 000 eurų.

Sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai jau sekančią, rugpjūčio 21 d., sulaikė ankščiau ne kartą teistus vilniečius 39-erių metų vyrą ir 32-jų metų moterį. Jiems buvo pareikšti įtarimai dėl šios vagystės. Abu įtariamieji uždaryti į areštinę.

Tyrėjai, narpliodami visas vagystės aplinkybes ir aktyviai ieškodami pavogto turto, nustatė, kad didžioji dalis juvelyrinių dirbinių buvo parduota asmeniui, įsikūrusiam prie autobusų stoties. Tą pačią dieną buvo nustatytas ir sulaikytas pagrobtą turtą nupirkęs vyras – 46-erių metų ankščiau teistas vilnietis, kuris Geležinkelio g. vienoje iš patalpų, laikydamasis ypatingos konspiracijos, supirkinėdavo įvairų turtą, tame tarpe ir vogtus daiktus.

Patalpos nebuvo pažymėtos, nuolat užrakintos, nebuvo jokių iškabų, be to, vyras neturėjo jokio leidimo verstis nei individualia, nei komercine ar ūkine veikla. Jam pareikšti įtarimai ne tik dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo, bet ir pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla.

Kriminalistų įsiveržimas į patalpą Geležinkelio g., kurioje supirkėjas jautėsi labai saugiai, jam buvo tiek netikėtas, kad vyras nespėjo nuo rankos nusisegti ir paslėpti auksinio laikrodžio, kuris dieną prieš buvo pavogtas iš buto Pylimo g. ir kurį nukentėjusysis įvertino 10 000 eurų.

Pareigūnai, atlikdami kratą, labai nustebo, kai surado tik keletą sugedusių mobiliojo ryšio telefonų, todėl didelio kruopštumo ir atidumo dėka aptiko užslėptą įėjimą į kitą patalpą.

Tyrėjai, patekę į užslėptą patalpą, suprato, kad „viskas stojo į savo vėžes“ ‒ ten rasta ir paimta daug kosmetikos priemonių, darbo įrankių, alkoholio, kontrabandinių cigarečių, pilna dėžė mobiliųjų telefonų, muzikos instrumentų, laikrodžių, juvelyrinių dirbinių.

Be to, jau kratos metu buvo pastebėta, kad kai kurie drabužiai buvo dar su nenuimtomis elektroninės apsaugos priemonėmis, o šiukšlių dėžėje buvo aptiktos nuo butelių su alkoholiniais gėrimais jau nuimtos elektroninės apsaugos priemonės.

Kitą dieną, kol vieni Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su supirkėju areštinėje atliko apklausas ir kitus proceso veiksmus, kiti ‒ slapta stebėjo po kratos užrakintą įėjimą į patalpą Geležinkelio g. Dienos bėgyje prie durų į šią patalpą buvo sulaikyti ir į komisariatą pristatyti asmenys, su savimi turėję ir, anot jų, ketinę pigiau parduoti alkoholį, drabužius, supakuotą vaizdo stebėjimo kamerą, kuri ką tik buvo pavogta iš parduotuvės salono J. Basanavičiaus gatvėje.

Šiuo metu nustatinėjama, iš kur buvo pavogti ir kiti daiktai. Be to, šiuo metu aktyviai atliekami paieškos veiksmai, siekiant nustatyti kratų metu rastų ir paimtų daiktų savininkus ir galimas nusikaltimo vietas. Todėl Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai prašo piliečių, atpažinusių savo daiktus, kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 5) 2716133 arba (8 5) 2716103.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto pagrobimą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, už nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą arba realizavimą ‒ baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, o už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine veikla ‒ viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)