Teismas taip pat paskyrė buvusiai valstybės vadovei 17,8 milijono dolerių baudą. Park Geun-hye nedalyvavo teismo, kurį ji laiko „politiškai motyvuotu“, posėdyje.

Šių metų liepos pabaigoje Pietų Korėjos prokuratūra kreipėsi į Apeliacinį teismą, prašydama sugriežtinti bausmę Park Geun-hye iki 30 metų kalėjimo. Eksprezidentė jau atlieka balandžio mėnesį jai paskirtą 24 metų laisvės atėmimo bausmę pagal kaltinimus korupcija ir piktnaudžiavimu valdžia. Be to, liepos 20 d. Seulo apygardos teismas nuteisė Park Geun-hye aštuonerius metus kalėti dviejose kitose baudžiamosiose bylose.

Park Geun-hye buvo kaltinama gavusi kyšių iš Nacionalinės žvalgybos tarnybos vadovybės. Be to, tyrėjų nuomone, eksprezidentė liepė klastoti apklausų rezultatus prieš 2016 metų parlamento rinkimus, kad galėtų iškelti savo pažįstamus valdančiosios partijos kandidatais į deputatus. Ši veika kvalifikuojama kaip kišimasis į rinkimus.

Skandalas dėl Park Geun-hye kilo 2016 metų rudenį, kai žiniasklaida pranešė apie prezidentės draugės Choi Soon-sil įtaką valstybės vadovei. Kelerius pastaruosius metus Choi Soon-sil buvo informuota apie valstybės valdymo detales ir kišosi į aukščiausio lygio politinių sprendimų priėmimą. Moteris taip pat darė spaudimą kai kurioms didelėms kompanijoms, kad šios pervestų dideles sumas jos kontroliuojamiems fondams. Choi Soon-sil šių metų vasarį buvo nuteista 20 metų kalėti.

Park Geun-hye 2017 metais buvo atstatydinta, surengus jai apkaltą.