Tragiškas eismo įvykis užfiksuotas pietiniame Arkanzaso (JAV) regione.

Vyresnysis iš berniukų buvo rastas pirmadienį (rugpjūčio 20 d.), kai pareigūnus pasiekė pagalbos telefonu perduotas pranešimas apie niekieno nelydimą mažametį, keliaujantį netoli Kamdeno miesto valstiją kertančiu greitkeliu, transliuotojui CNN sakė Vošitos apygardos detektyvas Nathanas Greeley.

Pasak N. Greeley, berniukas buvo subraižytas ir apibrozdintas, be to, atrodė taip, tarsi gana ilgai būtų keliavęs laukais.

„Buvo akivaizdu, kad jis patyrė neįtikėtinai didelį sukrėtimą“, – sakė N. Greeley.

Pareigūnai berniuką nuprausė, pamaitino, parūpino jam drabužių ir išplatino pranešimą su jo išvaizdos aprašu.

Netrukus į šerifo biurą kreipėsi kažkuris iš paklydėlio šeimos narių ir pasakė, kad netoliese turėtų būti ir vienų metų berniuko brolis. Su pareigūnais susisiekęs giminaitis taip pat nurodė, kad nuo praėjusio ketvirtadienio niekas nebuvo matęs ir vaikų motinos, o tą dieną ji tiesiog išvažiavo apsipirkti.

Nuosekliai išžvalgę teritoriją, kurioje buvo rastas trimetis, šerifo padėjėjai aptiko giliai tarpeklyje įstrigusią transporto priemonę.

Ant šono gulinčio automobilio nuo kelio nesimatė. Jo viduje buvo rastas vienų metų mažylis – jis tebesėdėjo prisegtas specialioje kėdutėje. Pasak N. Greeley, berniukas tuo metu būdravo ir reagavo į aplinkinius.

Ištrauktas iš automobilio vaikas buvo tučtuojau nugabentas į vietos ligoninę.

Netoliese pareigūnai aptiko ir moters kūną – ji veikiausiai buvo išsviesta iš automobilio. Kaip paaiškėjo, tai buvo 25-erių metų Lisa Holliman.

„Vis dar aiškinamės tikslų laiką, tačiau turint omeny, kad paskutinį kartą motina buvo pastebėta ketvirtadienį, galima spėti, kad vaikai dvi arba tris paras praleido niekieno neprižiūrimi. Tai vienas iš labiausiai mane nustebinusių įvykių per visą 11-os metų darbo departamente patirtį“, – sakė N. Greeley.

Apibūdindamas klimato sąlygas maždaug per 130 kilometrų nuo Litl Roko nutolusiame regione, pareigūnas nurodė, kad oras vaikams atsidūrus kelyje buvo karštas ir drėgnas. Jis taip pat paminėjo, kad keletą kartų nugriaudėjo perkūnija.

„Tai nėra koks nors aplaidumo atvejis, – sakė CNN kalbintas N. Greeley. – Tai – kone stebuklas.“

Jamesas Hollimanas, incidento auka tapusios L. Holliman tėvas, informavo apie tai, kad ligoninėje paaiškėjo, jog jo duktė jau keturias savaites buvo nėščia.

„Vadinasi, netekome dviejų“, – konstatavo jis.

Abu avariją išgyvenę berniukai patyrė dehidrataciją. Dabar jais rūpinasi kiti šeimos nariai.