„Gerbiu VTEK sprendimus ir juos besąlygiškai vykdau. Tai visiškai formalus klausimas: ar reikia deklaruoti mano sutuoktinės gautą priedą prie darbo užmokesčio Viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, kai jis jau yra deklaruotas kitoje - metinėje gyventojų turto ir pajamų - deklaracijoje.

Jokių naujų sandorių mano žmona nesudarinėjo, jokių akcijų nepirko, tiesiog gavo metinį priedą savo darbovietėje. Taip pat, kaip ir šimtai kitų darbuotojų - ir tai, kaip minėjau, nurodyta pajamų ir turto deklaracijoje“, - sako S.Skvernelis.

VTEK trečiadienį vertino, ar S.Skvernelis, kaip valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo II skirsnio „Privačių interesų deklaravimas“ reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas atliktas žurnalistės pranešimo pagrindu. Esą S. Skvernelis nedeklaravo duomenų, kad jo sutuoktinė yra AB „Swedbank“ akcininkė. Taip pat aiškintasi, ar valstybės politikas savo privačių interesų deklaracijoje tinkamai nurodė juridinius asmenis, kurių veikloje per pastaruosius trejus metus dalyvavo jo sutuoktinė.