Tai parodė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) užsakymu atliktas visuomenės nuomonės tyrimas, kurio tikslas buvo išsiaiškinti gyventojų informuotumą apie maisto produktus ir tinkamą jų pasirinkimą.

„Įvertinus tai, kad sveikos mitybos įgūdžiai formuojasi nuo mažens, ypatingą dėmesį reikėtų skirti vaikų mitybos įgūdžiams formuoti. Taigi atlikto gyventojų mitybos žinių tyrimo rezultatai rodo, jog žmonės domisi sveika mityba, o nemaža jų dalis žino, kokie maisto produktai yra palankesni sveikatai, o kokių reikėtų vartoti mažiau ar apskritai vengti“, – apžvelgdamas tyrimo rezultatus sakė SAM Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vedėjas dr. Almantas Kranauskas.

Norėdami išsiaiškinti savo skaitytojų mitybos įpročius kviečiame dalyvauti trumpoje apklausoje ir atsakyti į keletą klausimų. Gautus rezultatus vėlesnėje publikacijoje apžvelgs SAM specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)