Pastarojoje tebeaidi atodūsiai dėl neišsipildžiusių vilčių antrus metus iš eilės žaisti Čempionų lygoje, o dėmesio centre – neaiški gynėjo Dedrycko Boyatos situacija.

Belgijos rinktinės futbolininkas, su tautiečiais šią vasarą užėmęs trečią vietą pasaulio čempionate Rusijoje, praleido trečią Čempionų lygos atrankos etapą. Pastarajame stipriausią Škotijos klubą bendru rezultatu 3:2 eliminavo Graikijos čempionai Atėnų AEK.

Pats D. Boyata tvirtino jaučiantis traumos padarinius, bet komandos vairininkas Brendanas Rodgersas neigė 27-erių žaidėjo žodžius sakydamas, kad jo auklėtinis yra sveikas.

Vidurio gynėju, kurio sutartis su „Celtic“ galios dar metus, domisi pajėgūs Europos klubai, tad manoma, kad išbėgti į aikštę UEFA turnyruose jis vengia tikėdamasis netrukus pakelti sparnus.

Vilniaus „Žalgirį“ praėjusią savaitę iš Europos lygos atrankos išmetusio „Sevilla“ (Ispanija) klubo sporto direktorius Joaquinas Caparrosas patvirtino, kad D. Boyata yra vienas pagrindinių andalūzų taikinių. Pranešama, kad už „Celtic“ senbuvį „Sevilla“ nepagailėtų 11 mln. eurų.

Glazgo klubas jau yra numatęs ir galimą buvusio „Manchester City“ (Anglija) sistemos auklėtinio pamainą: už 8 mln. eurų į „Celtic Park“ stadioną turėtų atvykti „Wolfsburg“ (Vokietija) ir Olandijos rinktinės atstovas Jeffrey Bruma.

Bet tokį scenarijų sujaukė B. Rodgersas, netikėtai pareiškęs, kad D. Boyata gali žaisti Marijampolėje.

„Žinau, kad jis geras vaikinas. Turėjau ilgą pokalbį su juo. Visi daro klaidų, bet nusipelno ir galimybės pasitaisyti. Norėčiau vėl įtraukti D. Boyatą į sudėtį, nes jis – aukščiausios klasės žaidėjas“, – kalbėjo „Celtic“ strategas.

Brendanas Rodgersas

B. Rodgersas taip pat bandė sušvelninti savo konfliktą su klubo vadovybe, kuriai anksčiau netiesiogiai priekaištavo dėl taupumo ir nesugebėjimo vasarą sustiprinti ekipą naujokais.

„Mano santykiai su klubo valdyba visada buvo labai geri, nors kai kas ir stengiasi juos suardyti. Iki mėnesio pabaigos dar turime laiko ieškoti papildymo, o jei jo nerasime, dirbsiu su tais talentingais vaikinais, kuriuos turiu šiuo metu“, – skųstis nustojo buvęs „Liverpool“ vairininkas.

Į Lietuvą „Celtic“ atvyks trečiadienį vakare. Škotai įsikurs Birštone ir į Marijampolę atvažiuos tik prieš rungtynes – treniruotės ARVI arenoje B. Rodgersas nusprendė nerengti.

Pranešama, kad dėl smulkios traumos dvikovą su „Sūduva“ gali praleisti tarpsezoniu iš „Paris Saint-Germain“ už 10 mln. eurų įsigytas puolėjas Odsonne'as Edouardas. Tokiu atveju jį pakeistų „Celtic“ senbuvis Moussa Dembele.

Tuo metu vienas ekipos lyderių, gynėjas Kieranas Tierney grįžo į rikiuotę ir gali išbėgti į aikštę Marijampolėje, kaip ir iš „Manchester City“ praėjusią savaitę pasiskolintas krašto puolėjas Danielis Arzani.

Be D. Boyatos, „Celtic“ gretose yra dar trys pasaulio čempionate dalyvavę futbolininkai: Švedijos gynėjas Mikaelis Lustigas, Kosta Rikos gynėjas Cristianas Gamboa ir Australijos saugas Tomas Rogičius.

„Sūduvos“ gretose Škotijos žiniasklaida išskiria dėl „hat-trick'o“ mače su Nikosijos APOEL (Kipras) išgarsėjusį puolėją Rigino Cicilia. Tačiau bendrai dėl būsimų varžovų pernelyg nenuogąstaujama – scotsman.com suvalkiečius vadina „niekuo nepasižymėjusiu klubu“ ir neabejoja, kad Vladimiro Čeburino naudojama 5-3-2 taktika leis Škotijos čempionams pernelyg netrukdomiems šeimininkauti aikštėje.

Taip pat prisimenama pirmoji „Celtic“ ir „Sūduvos“ pažintis. 2002 metais Bergeno „Brann“ (Norvegija) sensacingai eliminavę marijampoliečiai UEFA taurės varžybose buvo bejėgiai prieš tuomet Švedijos žvaigždės Henriko Larssono vedamus „keltus“.

„Celtic Park“ arenoje šeimininkai suvarpė pirmą kartą į tarptautinius vandenis išplaukusius svečius 8:1. Garbės įvartį paskutinę pagrindinio laiko minutę pelnė „Sūduvos“ „auksinis berniukas“ Tomas Radzinevičius.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione rungtynės buvo ramesnės – „Celtic“ laimėjo 2:0.

Tiesa, scotsman.com blaiviai vertina istoriją, nepamiršdamas, jog tuomet žaista su Lietuvos futbolo išsišokėliais, o šįkart teks suremti pečius su pastaraisiais metais stabilumą demonstruojančiais čempionais.

Vis dėlto „Sūduvos“ rungtynes su Jūrmalos „Spartaks“ (Latvija) praėjusiame etape stebėjęs B. Rodgerso asistentas Chrisas Daviesas žodžių į vatą daug nevynioja.

„Žinoma, jei tik žaisime taip, kaip mokame, juos įveiksime ir žengsime į grupių etapą. Tik nereikėtų perdėtai pasitikėti savimi dar nesužaidus rungtynių“, – sakė „Celtic“ trenerių štabo atstovas.

Primename, kad pirmosios poros rungtynės vyks ketvirtadienį, nuo 20 val. Mačui ARVI stadione teisėjaus kroatas Ivanas Bebekas. Atsakomoji dvikova laukia po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)