Ingredientai

Grietinė 8 v. š.
Sūraus varškės sūrio trupiniai (Queso ranchero) 130 g
Nedideli avokadai 2 vnt.
Saulėgrąžų aliejus kepimui 100 ml
Nedidelis svogūnas 1 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Maži pipirų žirneliai 10 vnt.
Druska 0.5 a. š.
Lauro lapai 2 vnt.
PADAŽUI: vidutinio dydžio pomidorai 4 vnt.
Vištienos sultinys (arba 200 ml karšto vandens + 0,5 kubelio vištienos sultinio) 200 ml
Mažas svogūnas 0.5 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Alyvuogių aliejus 1 v. š.
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Porcijos: 4
Šios tortilijos su vištiena – ypatingos, nes paruoštos su naminiu pomidorų padažu. O jis suteiks ypatingą skonį ir drėgmę. Patiekite tortilijas su vištiena dar šiltas.

Gaminimo eiga

1. Vištienos krūtinėles sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad būtų apie 5 cm virš vištienos.

2. Sudedame nuluptą svogūną, česnaką, pipirus, lauro lapelius, pagardiname druska.

3. Vištieną verdame ~30 min. ant vidutinės ugnies nuo užvirimo pradžios. Jei vištienos krūtinėlės didesnės, tuomet gali tekti pavirti truputį ilgiau. Kai vištiena išverda, išimame iš puodo, paliekame šiek tiek atvėsti. Po to suplėšome į mažus gabalėlius.

4. Pomidorus, sultinį, nuluptą svogūną ir česnako skilteles sudedame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, supilame padažą, įdedame lauro lapelius, pagardiname druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Padažą kaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies ~20 min. vis pamaišant, kol padažas sutirštėja.

5. Kitoje keptuvėje įkaitiname 100 ml aliejaus ant silpnos ugnies. Dedame vieną tortiliją, ją pakepiname trumpai iš abiejų pusių. Tortilija neturi apskrusti, tik suminkštėti. Iškepusią dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visas tortilijas.

6. 2 tortilijas dedame į lėkštę, kiekvienos viduryje dedame po pora valg. š. vištienos, perlenkiame perpus. Tortilijas užpilame šiltu padažu, apšlakstome 2 valg. š. grietinės, apibarstome sūrio trupiniais, uždedame keletą riekelių avokado ir patiekiame. Taip paruošiame iš viso 4 lėkštes.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai