Ingredientai
Konservuoti kaparėliai
1.5
a. š.
Baltasis vynas
3
v. š.
Rudasis cukrus
1
a. š.
Virintas šaltas vanduo
200
ml
Česnakai
4
skiltelės
Šviežios arba džiovintos petražolės
2
a. š.
Alyvuogių aliejus
3
v. š.
Miltai
1
v. š.
Druska
žiupsnelis
Pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Šiam receptui galite rinktis ne tik baltąją žuvį, bet ir kitas jūrų gėrybes. Troškintą žuvį tinka patiekti kartu su orkaitėje keptais cukinijų griežinėliais ir troškintomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis. Prieš valgydami nepamirškite žuvies apšlakstyti citrinos sultimis – pridės dar papildomo skonio.
Gaminimo eiga
1. Žuvį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame riekelėmis susmulkintą česnaką, džiovintą petražolę, apkepame pora minučių, kol suminkštės. Tuomet sudedame miltus, gerai išmaišome.
3. Po to supilame vandenį, vyną, viską gerai išmaišome ir pakaitiname ant vidutinės ugnies pora minučių. Sudedame kaparėlius, cukrų (jei pagal jūsų skonį cukraus nereikia, tuomet nedėkite), pakaitiname pora minučių ir sudedame žuvies filė.
4. Žuvies filė troškiname padaže ant vidutinės kaitros apie 10 min. vieną pusę ir 10 min. kitą, pagardiname druska, pipirais. Jei žuvis lengvai atgnybiama – laikas skanauti, jei filė storesnė – patroškinkite ilgiau.
Skanaus!
Atsiliepimai