Pamačiusi žaliuojančias žirnelių ankštis parduotuvėje man visada sunku pro jas praeiti neprisikrovus pilno maišelio. Tai mano mini liga – gliaudyti žirnelius juk taip smagu ir dar kaip skanu!
Gaminimo eiga
Na, ir žirneliai visuomet primena vaikystę, kai nubėgi į sodą ir žirneliai patys tave kviečia juos nuskinti.
Vietoje sviesto šiame recepte galite naudoti saldžiarūgštį padažą, aštrų padažą ar česnakinį alyvuogių aliejų – priklauso nuo to, kokio skonio norite.
Gaminimas:
- Puode užverdame vandenį, sudedame žirnių ankštis, verdame apie 10 min., kol žirnių ankštys suminkštės, bet išliks traškios ir nepraras žalios spalvos.
- Ankštis sudedame į sietelį, po to į lėkštę ir apibarstome druska.
- Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje, patiekiame su ankštimis. Ankštis mirkome į sviestą ir skanaujame!
Atsiliepimai