Šis būstas išsiskiria ne tik savo ypatinga vieta, bet ir kitais privalumais – tai itin erdvūs, šviesūs, moderniai įrengti apartamentai. Pro apartamentų langus atsiveria kvapą gniaužianti gamtos ir miesto architektūros panorama. Moderniai įrengtas, jaukus ir prabangus butas pačioje miesto širdyje leis naujakuriams mėgautis išskirtiniu komfortu, nestandartiniais interjero sprendimais ir aukšta gyvenimo kokybe, o negausi kaimynystė ir rami vieta užtikrins išskirtinį saugumą“, - rašoma nekilnojamojo turto brokerio Ričardo Sablovskio skelbime. Čia pat priduriama, jog šis būstas – puikus pasirinkimas norintiems gyventi užburiančiuose apartamentuose, nenutolstant nuo įvykių sūkurio ir miesto šurmulio.

Paklausta, kodėl nusprendė parduoti savo namus prestižinėje sostinės vietoje, Justė Arlauskaitė-Jazzu dar liepos mėnesį tikino, kad apartamentuose pastaruoju metu praleidžia itin mažai laiko. Esą tokiu erdviu būstu reiktų labiau rūpintis nei ji gali. Žinoma atlikėja neslėpė, kad namus parduoti gaila, tačiau pokalbio metu atskleidė, kad jos ir sužadėtinio Donato Ivanausko planuose – bendras būstas – individualus namas.

„Aš praleidžiu ten porą dienų per mėnesį. Tiesiog labai daug keliauju ir absoliučiai neturiu laiko rūpintis buitimi. Butas itin didelis, jame reikia gyventi, mylėti jį, prižiūrėti, o aš įšoku, persikraunu lagaminą ir toliau į pasaulį. Be to, dabar karjera veda į labai plačius vandenis, tai nebeturiu prasmės būti prisirišusi prie vienos vietos. Labai gaila parduoti, jei atvirai, nes siejau tą vietą su savo ateitimi. Bet su Donatu planuojame įsikurti name, kursime savo bendrus namus“, - DELFI tuomet pasakojo Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Justės draugai šį butą vadina rūmais. „Sako, karalienė savo rūmus apleidžia“, - kalbėjo Justė.

Buto kaina daugeliui gali pasirodyti labai didelė – 450 tūkst. eurų. Visgi įvertinus nekilnojamojo turto kainas šiame sostinės rajone, prašomi 2205 eurai už kvadratinį šio būsto metrą nebeskamba taip įspūdingai.

Susidomėjimas yra labai didelis, pasijuto didesnis aktyvumas. Po to, kai informacija pasklido naujienų portaluose, susidomėjimas išaugo. Džiaugiuosi, kad butą panoro apžiūrėti tikri rimti pirkėjai, o ne smalsuoliai“, - DELFI pasakojo brokeris Ričardas Sablovskis.

Paklaustas, kokie pirkėjai domisi šiuo būstu, R. Sablovskis paminėjo, kad vieni rimtesnių potencialių pirkėjų šį butą svarsto padovanoti dukrai, kol ši studijuoja Vilniuje.

„Rimti žmonės, svarsto. Myli savo vaikus, nori tokį butą nupirkti kaip dovaną“, - kalbėjo NT brokeris.

Pasiteiravus, ar būtų galima tikėtis, kad šio NT objekto kainas bus koreguojama, R. Sablovskis patikino ateityje ketinąs organizuoti atvijų durų dienas ir, be abejo, šiek tiek mažinti objekto kainą.

„Per atvirų durų dieną paprastai sumažinama kaina. Lietuvoje mes esame sugadinti nuolaidų, be jų nelabai ką norime pirkti“, - kalbėjo pašnekovas.

Paklaustas, ar, remdamasis savo ankstesne patirtimi, galėtų prognozuoti, per kiek laiko J. Arlauskaitė-Jazzu butas galėtų būti parduotas, brokeris, įvertinęs keletą aplinkybių, sakė besitikįs, kad šio būsto pardavimui gali prireikti pusmečio. Pašnekovas pokalbio metu taip pat paminėjo, kad jei buto kaina yra kiek mažesnė už rinkos kainą, būstas greičiausiai būtų parduotas per maždaug porą mėnesių.

„Tai, kad butas dar neparduotas, yra visisiškai normalu. Žmonės, perkantys butą už 400 tūkst. dažniausiai labai neskuba. Tai dažniausiai būna jau antras, trečias arba ketvirtas būstas. O perkant jau nebe pirmą būstą sprendimo priimti neskubama. Butą žmonės vidutiniškai perka kartą per 10 metų, todėl tikrai kiekvienam pirkėjui prireikia laiko svarstymui“, - kalbėjo R. Sablovskis ir pridūrė, kad kaina yra vienas iš pirkėjų sprendimą lemiančių svarbių momentų.

Tiesa, R. Sablovskis paminėjo, kad Lietuvoje kol kas nėra gaji Holivudo tradicija, kai pirkėjas nori mokėti už būstą dėl jo istorijos ar asmens, kuris prieš tai gyveno NT objekte.

„Parduodant žinomo asmens namus pirkėjų domėjimasis būna didesnis. Svarbiausiais kriterijais renkantis būstą vis dėlto išlieka vieta, pats pastatas, būsto interjeras. Holivudo tendencijos kol kas aplenkia Lietuvą, kai renkantis būstą svarbu, kas jame gyveno prieš tai. Žmonės Holivude moka už istoriją“, - kalbėjo NT brokeris ir pridūrė, kad Vilniuje yra pavienių pastatų, kuriais domimasi dėl jų istorijos. Pavyzdžiui, namas, esantis Birutės g. 18, Vilniuje.

„Ten yra parduodami butai, kur yra buvusi kino studija. Ten filmavo Žalakevičius, Vabalas, Budraitis, Adomaitis. Tai yra seniausias mūrinis Žveryno pastatas, statytas 1860-aisiais. Jame sukosi inteligentai, dėl šio aspekto yra juntama, kad susidomėjimas butais tokiame name yra didesnis nei įprasta, žmonės tai vertina labiau nei butus naujos statybos daugiabučiuose“, - pasakojo R. Sablovskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (328)