Anot pranešimo, kvitų žaidime paskelbti 370 savaitinių ir 8 mėnesinių prizų laimėtojai, o atkreipus dėmesį į laimingųjų kvitų kilmę, matoma, kad dauguma jų gauti už viešojo maitinimo paslaugas.

„Šiemet viešojo maitinimo sektorius yra viena iš prioritetinių VMI veiklos sričių, todėl galima manyti, kad stebimas kvitų žaidimo „efektas“ rodo ir didėjantį gyventojų sąmoningumą bei norą prisidėti mažinant šalies šešėlinės ekonomikos mastą“, - pranešime sako VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius.

Jis pažymi, kad ateityje planuojama vertinti ir kitus kvitų žaidime „dalyvaujančius“ paslaugų sektorius.

„Kitąmet taip pat galėsime vertinti, kokią įtaką šiemet vykstantis VMI kvitų žaidimas padarė turgavietėse vykdomai prekybai. Kadangi didžioji dalis turgaviečių prekiautojų yra individualią veiklą vykdantys smulkieji verslininkai, gyventojų pajamų deklaracijos už 2018 metus bus teikiamos tik 2019 metų pavasarį - tuomet galėsime palyginti šių ir praėjusių metų pokyčius bei tendencijas“, - teigia VMI atstovas.

Šiuo metu laimingi praėjusios savaitės kvitai už suteiktas paslaugas išduoti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos mieste veikiančiuose ir viešojo maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Vilniaus mieste esančiame restorane laimingą kvitą gavo asmuo, užsisakęs sriubos ir porciją bulvinių blynų už bendrą 5 eurų sumą. Kauno mieste laimingas kvitas išduotas įsigijus 2 valandų trukmės biliardo žaidimo paslaugą bei gaiviųjų gėrimų, kurių suma siekė beveik 15,5 euro. Klaipėdoje gyventojui piniginį prizą atnešė apie 3 eurus kainavę dienos pietūs. Vienas iš laimingų turgavietės kvitų buvo išduotas Vilniaus mieste esančioje turgavietėje, kurioje iš asmens, vykdančio individualią veiklą pagal pažymą, už 6 eurus įsigyta gėlių puokštė.

Žaidime dalyvauti galima registruojant tik fiskalinius kasos aparato kvitus. Toks kvitas apačioje turi fiskalinį logotipą, kurį sudaro trijų raidžių „LTF“ derinys. Be to, fiskalinių kasos aparatų kvitų pavyzdžius ir visą aktualią su kvitų žaidimu susijusią informaciją galite rasti internete, adresu kvituzaidimas.vmi.lt.

Kvitų žaidimo laimėtojai skelbiami kiekvieną antradienį per LNK televiziją nuo 18.30 val. prasidedančios „Žinių“ laidos metu bei žaidimui skirtoje internetinėje svetainėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)