Nejaugi nesuprantate, kad tokie žmonės yra psichiškai nesveiki (kurie palieka nuodus), kad tai gali atsisukti prieš jus pačius? Daugybė nusikaltėlių pradėjo žaloti pradžioje gyvūnus, paskui ir žmones. Kas bus, jeigu aikštelėse, parkuose bus gražiame įpakavime paliktų dėžučių, popierėlių su įvyniotais sausainiais, saldainiais, kurie užnuodyti? Jeigu jūsų vaikas paims ir suvalgys ir, neduok Dieve, mirs, jūs taip pat komentuosite, kad vaikas turi būti išauklėtas, kad vaikus turi prižiūrėti tėvai ir matyti, ką jų sūnus/dukra ima ir valgo? Kad reikia auklėti vaikus, kad nuo žemės niekada nieko neimti ir nedėti į burną?

Jeigu esate tėvai, jūsų vaikas niekada nėra paėmęs smėlio, kokio pagalio ar kito daikto ir jo įsidėjęs į burną? Taip, sutinku, jog yra taisyklės ir šunis reikia vedžioti su pavadėliu, antsnukiu, bet yra vietos, kur tikrai to antsnukio nereikia, taip pat daug dresuotų šunų, kurie kitiems nieko nepadarys (nereikia sakyti išimčių, kad mane sukandžiojo, puolė...), bet tokie veiksmai vis tiek yra nepateisinami. O šiuo konkrečiu atveju, manau, šuo buvo išlaikęs visus leidimus, kurie oficialiai leidžia viešoje vietoje šunį vedžioti be antsnukio ir atrodo (galiu klysti) pavadžio.

Vaikams taip pat niekas nesuteikia teisės begti per perėją, visa gerkle rėkti prekybos centruose ar naktį balkone, tačiau jiems taip pasielgus nereiškia, kad mums suteikiama teisė vaiką mašina partrenkti, su miltų maišu per užpakalį paauklėti ir kt. Žmonės turbūt niekada nėra turėję augintinio, kurie šitokius komentarus, kaip dauguma po straipsniu, apie užnuodytą šunį rašo. Arba tie, kurie buvo užpulti neprižiūrimo šuns, susidarė nuomonę apie visus. Kiek yra nusikaltėlių žmonių, kurie ir žudo, ir muša, ir apvagia mus, kitus žmones, tai dabar apie visus aplinkinius susidaryti tokią nuomonę? Reikia bausti ir šeimininkus, kurie neprižiūri šuns, bet laisvės atėmimo bausmė privaloma ir tiems, kurie juos nuodija. 50 Eur – tai pasityčiojimas (minimali bauda), net ir 1000 Eur šeimininkui yra pasityčiojimas.

Prieš komentuodami, ką reikėjo padaryti, kad to nebūtų nutikę, įsivaizduokite save panašioje situacijoje. Ir daugiau pagarbos vieni kitiems.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.