„Norėčiau jums atsiųsti keletą nuotraukų iš Kėdainių poliklinikos Stomatologijos skyriaus. Tiesiog mane šokiravo, kad dar tokių skyrių iš viso yra. Deja, Lietuvoje kol kas taip yra, kol visuomenė tyli, visiems yra gerai“, – nuogąstavo DELFI skaitytoja ir pasidalino, jos nuomone, vėlyvąjį sovietmetį primenančiomis nuotraukomis.

DELFI kreipėsi į Kėdainių PSPC atstovę ryšiams su visuomene Astą Raicevičienę ir prašė pakomentuoti, kodėl situacija šiame skyriuje nesikeičia. Ji nurodė, kad pastatas, kuriame įsikūręs Kėdainių PSPC Dantų gydymo skyrius, pastatytas 1983 m. Jame yra ir VšĮ Kėdainių ligoninės laboratorija, Dantų protezavimo skyrius, kiti padaliniai.

„VšĮ Kėdainių ligoninė kartu su Kėdainių rajono savivaldybės administracija dar 2006 metais parengė investicinį projektą VšĮ Kėdainių ligoninės laboratorinio-stomatologinio korpuso rekonstrukcijai. Projektą buvo planuojama įgyvendinti per 2007-2008 metus. Tuo metu projekto vertė buvo 4 ,151 mln. Lt. Deja, iš Valstybės investicijų programos lėšų šio projekto įgyvendinimui neskirta“, – tvirtino atstovė.

A. Raicevičienės teigimu, per pastaruosius dešimt metų Kėdainių PSPC ir Kėdainių ligoninėje lankėsi ne vienas sveikatos apsaugos ministras, viceministras, buvo atvykę Seimo nariai ir visi kalbėjo, kad tokiomis sąlygomis dirbti negalima, bet projektas ir toliau dulkėjo stalčiuose.

„Negavus finansavimo iš Valstybės investicijų programos, suprasdami, kokios sunkios darbo sąlygos dantų gydymo skyriuje ir laboratorijoje, Kėdainių rajono savivaldybės vadovai 2017 m. ėmėsi iniciatyvos. Iš savivaldybės biudžeto buvo skirtos lėšos techninio projekto parengimui ir langų keitimui.

Pernai, prieš Kalėdas pakeisti senieji langai buvo geriausia kalėdinė dovana čia dirbantiems medikams ir pacientams. Iš Kėdainių rajono savivaldybės biudžeto buvo skirta 90 tūkst. eurų. Vykdant odontologinės priežiūros/pagalbos kokybės gerinimo Kėdainių rajono savivaldybės gyventojams programą, iš rajono biudžeto kasmet skiriamos lėšos, už kurias įsigyta odontologinė įranga. 2017 m. buvo skirta 18 tūkst. eurų, už kuriuos įsigyti du komplektai modernios įrangos“, – aiškino ji.

Taip pat specialistė nurodė, kad atliktas remontas gydytojų odontologų kabinetuose, Dantų gydymo skyriuje specialistams sudarytos sąlygos suteikti pacientams kokybiškas paslaugas, o per pastaruosius trejus metus įvairiems projektams iš Kėdainių rajono savivaldybės biudžeto Kėdainių PSPC skyrė 650 tūkst. eurų.

„Deja, koridoriaus remontui, vis dar laukiame projektinių lėšų. Sovietmečiu dvelkiantis koridorius, suprantama, sukelia pacientų nepasitenkinimą, tačiau teikiamų dantų gydymo paslaugų kokybei įtakos neturi“, – patikino A. Raicevičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)