Policija tiria šį incidentą kaip teroro išpuolį. Užpuolikas buvo nušautas.

Liudininkų teigimu, 29-erių Alžyro kilmės užpuolikas nuovadoje garsiai sušuko „Allahu akbar“ (Dievas yra didis – DELFI) ir bandė peiliu smogti pareigūnams.

Nuovada po incidento buvo uždaryta, iš įvykio vietos buvo išneštas užpuoliko kūnas. Pareigūnai apieškojo ir jo namus, jis gyveno netoli užpultos policijos nuovados.

Užpuoliką nušovė policijos pareigūnas.

„Laikome tai teroristine ataka. Pareigūnas panaudojo savo šaunamąjį ginklą, kad liktų gyvas“, – sakė Katalonijos policijos komisaras Rafelis Comesas per spaudos konferenciją Kornelja de Ljobregate, kur buvo įvykdytas išpuolis.

Socialiniame tinkle „Twitter“ policija pranešė, kad incidentas įvyko prieš pat 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku Barselonos Korneljos rajone.

„Peiliu ginkluotas vyras įsiveržė į policijos nuovadą Korneljoje ir ketino pulti pareigūnus. Užpuolikas buvo nušautas“, – tviteryje sakė Katalonijos regioninė policija.

Daugiau detalių apie šį incidentą neskelbiama.

Šaltiniai policijos kovos su terorizmu padalinyje sakė, kad tas užpuolikas buvo 29 metų imigrantas iš Alžyro, ir nurodė, kad nuovadoje jis sušuko „Allahu akbar“ („Dievas visų didesnis“).

Išpuolis įvykdytas per tragiško teroro išpuolio Barselonoje metines. Pernai rugpjūtį 16 žmonių žuvo, kuomet užpuolikų vairuojamas sunkvežimis įsirėžė į žmonių minią populiarioje Barselonos Las Ramblas gatvėje.