Europos rinktinės buvo sudarytos „NBA Europe“ atstovų, po gegužės mėnesį Rogloje (Slovėnija) vykusios treniruočių stovyklos. Į Senojo žemyno mergaičių rinktinę pateko palangiškė Justė Veronika Jocytė ir kaunietė Neda Pliatkutė. Į berniukų rinktinę kvietimą gavo kaunietis Liutauras Serkevičius.

Europos berniukų rinktinei vadovauti buvo patikėta italui ir suomiui, o mergaičių rinktinei – Ispanijai atstovaujančiam serbui, bei lietuvei Linai Brazdeikytei.

„Galime pasidžiaugti mūsų Justės Jocytės rezultatais. Ji buvo rezultatyviausia Europos rinktinės žaidėja ir gavo vienos ir keturių organizatorių akcentuotų vertybių apdovanojimą. NBA atstovų nuomone Justė aikštelėje ir už jos ribų geriausiai atspindėjo komandinio žaidimo bei komandinės dvasios vertybę. Kiti apdovanojimai buvo skiriami už ryžtą, pagarbą bei visuomeniškumą, kurios gavo Indijos, JAV bei Pietų Afrikos rinktinių atstovai“, – sakė LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

Jr. NBA Pasaulio čempionato atidarymas vyko Orlando Disneilande. Vaikai dalyvavo parade bei visą dieną galėjo praleisti dižiausiame pasaulyje atrakcionų parke.

Pirmasis čempionato etapas vyko grupėse ir komandos kovojo dėl grupės čempionų vardo.

Justė Veronika Jocytė / Foto: jrnbawc.nba.com

Tarptautinėje grupėje Europos mergaičių komanda pusfinalyje užtikrintai įveikė Kinijos rinktinę ir finale susikovė su Azijos-Ramiojo vandenyno komanda, kurią sudarė Australijos rinktinė. Po įtemptos ir tikrai finalo vertos kovos, rungtynes rezultatu 45:42 laimėjo Europos mergaičių rinktinė.

Dėl pirmojo „Jr.NBA“ čempionių vardo jos susikovė su JAV grupės nugalėtojomis – centrinio regiono komanda. Rungtynes rezultatu 64-34 laimėjo pastaroji ekipa.

Europos berniukų rinktinei, su kauniečiu Liutauru Serkevičiumi, sekėsi šiek tiek prasčiau. Jie tarptautinės grupės pusfinalyje turėjo pripažinti Pietų Afrikos rinktinės pranašumą ir iš tolimesnės kovos dėl čempionų vardo pasitraukė.

„Jr.NBA“ projektas sulaukė didžiulio visuomenės dėmesio JAV. Vaikus supo ir savo patirtimi dalinosi tokios NBA žvaigždės kaip Tamika Catchings, Sheryl Swoops, Grantas Hillas, Dwayneas Wade’as.

Mergaitės ir berniukai dalyvavo įspūdingose fotosesijose bei dalino interviu žymiausiems JAV žiniasklaidos bei sporto TV atstovams. Rungtynės buvo tiesiogiai transliuojamos per „FOX Sport“ kanalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)