Dalyvavo visi olimpiečiai: Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) kaip sparčiai kylanti žvaigždė įvertintas Dovydas Nemeravičius, Saulius Ritter, Mindaugas Griškonis, Milda Valčiukaitė, Ieva Adomavičiūtė, Aurimas Adomavičius, Rolandas Maščinskas ir parolimpietis Augustas Navickas.

Taip pat varžėsi stipriausi jaunimo atstovai, svečiai iš Gruzijos, Baltarusijos, Suomijos, Latvijos ir kitų šalių. Nepriekaištingi Lietuvos irkluotojų rezultatai nacionalinėse varžybose įrodė – jie pasiruošę svarbiausiems metų startams.

Tai buvo paskutinės šio sezono varžybos Trakuose, Galvės ežere ir generalinė repeticija prieš jaunimo Europos čempionatą, jaunių olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatą, vyksiantį rugsėjo mėnesį.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Mykolas Masilionis džiaugėsi puikiomis oro sąlygomis – buvo galima teisingai įvertinti sportininkų rezultatus. „Šio čempionato pasiekimai tik patvirtino, kad irkluotojai yra geros formos ir pasiruošę pasaulio čempionatui“, – teigė M. Masilionis.

Lietuvai suaugusių vyrų varžybose vienvietėje auksą pelnė Mindaugas Griškonis, porinėje dvivietėje irklavę Rolandas Maščinskas, Saulius Ritter, dvivietėje be vairininko – broliai dvyniai Dovydas Stankūnas ir Domantas Stankūnas, keturvietėje be vairininko Valdas Venckus, Saulius Ilonis, Povilas Stankūnas, Mantas Juškevičius, porinėje keturvietėje Dovydas Nemeravičius, Saulius Ritter, Rolandas Maščinskas, Aurimas Adomavičius.

Tuo metu moterų runtyse Lietuvai vienvietėje auksas sublizgėjo Linos Šaltytės-Masilionės rankose, pirmąją vietą taip pat pelnė gerai žinomas Mildos Valčiukaitės ir Ievos Adomavičiūtės duetas (dvivietė porinė), Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė (dvivietė be vairininko), Viktorija Senkutė, Agnė Ginevičiūtė, Ieva Medelinskaitė, Raminta Morkūnaitė (keturvietėnė porinė).

Lengvo svorio porinėse dvivetėse vyrų kategorijoje pirmoji vieta atiteko jungtinei Gruzijos ir Lietuvos komandai: Karoliui Sunklodui ir Giorgi Kanteladze, o moterų – Eglei Mažvilaitei ir Saulei Aukštuolytei.

Aštuonviečių varžybose aukso medalius vyrų varžybose pelnė: Karolis Kamarauskas, Armandas Kelmelis, Giedrius Bieliauskas, Mantas Juškevičius, Saulius Ilonis, broliai Domantas Stankūnas ir Dovydas Stankūnas bei vairininkė – Patricija Striupkutė, o moterų aštuonvietės auksas atiteko Eglei Bezzubovaitei, Gabijai Sarkauskaitei, Vilmantei Putnaiei, Gabijai Vogulytei, Laurai Overlingaitei, Ingridai Barkutei, Kamilei Kralikaitei, Vytautei Urbonaitei, vairininkui – Jonui Saparavičiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)