Antradienio naktį protarpiais lis, intensyviau šiaurinėje šalies pusėje. Nakties pradžioje galima perkūnija. Dieną daug kur nulis trumpi, daugiausia negausūs lietūs. Vietomis tikėtina perkūnija. Vėjas vakarų, rytą suksis iš šiaurės vakarų, bus smarkokas, bet vakarop pradės rimti. Temperatūra apniukusią naktį švelni, 13–18 laipsnių, o dieną debesys ir vėjas laikys kuklią 18–23 laipsnių šilumą.

Trečiadienį mūsų regione apsistos aukštesnio slėgio sūkurys. Debesys sklaidysis, dieną vėl lepins saulė. Lietaus tikimybė bus menka. Vėjas besikeičiančios krypties, silpnas. Naktis bus žvaigždėta ir vėsi, vos 8–13 laipsnių, Kuršių nerijoje 15–17 laipsnių. Drėgnesnėse vietose nusitęs rūkas. Dieną oras sušils iki 19–24 laipsnių.

Ketvirtadienį didesnėje respublikos dalyje išsilaikys sausi ir gana saulėti orai, tik vakariniuose rajonuose daugės debesų, o dieną ir trumpai palis, galima perkūnija. Vėjas pietų, pietvakarių, naktį silpnas, dieną 5–10 m/s. Temperatūra naktį kris iki 11–16, pajūryje bus apie 17 laipsnių šilumos. Dieną plūstelės dar daugiau šilumos, termometrai pavėsyje jau rodys 23–28 laipsnius, tik pajūryje bus vėsiau.

Penktadienį iš vakarų turėtų priartėti šaltasis atmosferos frontas, kuris ir vėl išstums šilumą iš mūsų krašto. Naktį vakariniuose, dieną daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, perkūnija. Vėjas pietų, pietvakarių, vidutinio stiprumo, bet per perkūniją vietomis sustiprės iki 15–18 m/s. Temperatūra naktį bus apie 12–17 laipsnių, dieną vyraus 23–28 laipsnių šiluma, išskyrus pajūrį.

Savaitgalį prognozuojami dažni trumpi lietūs ir tradicinei lietuviškai vasarai būdinga temperatūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)