Izraelio nacionalinio transliuotojo generalinis direktorius Gilas Omeris ministrui pirmininkui išsiuntė laišką, kuriame paskutine mokėjimo diena nurodytas praėjęs antradienis, rugpjūčio 14 d. Jei vyriausybė ir toliau nevykdys transliuotojo prašymo, grasinama, kad „Eurovizijos“ konkursas nebus rengiamas.

„Ta diena paskutinė, kai kažkas gali pasikeisti. Jei prašymas nebus įvykdytas ir pinigai nebus pervesti ETS, situacijos nebegalėsime pakeisti. Tokiu atveju 2019 m. „Eurovizijos“ konkursas Izraelyje neįvyks“, – teigiama laiške vyriausybei.

Vis dėlto vyriausybė nesutinka su prašymu ir teigia, kad metinio transliuotojo biudžeto turi pakakti depozito mokesčiui.

„Ministras pirmininkas ir finansų ministras nusprendė, kad transliuotojas, kurio metinis biudžetas siekia 178 mln., gali pats susimokėti depozitą“, – „Hebrew News“ buvo cituojamas ministrui pirmininkui artimas šaltinis.

Be depozito, konkurso rengimas turėtų kainuoti dar beveik 40 mln. eurų.

Šiais metais Izraelis pirmą sykį per 20 metų laimėjo „Eurovizijos“ dainų konkursą. Pergalę atnešė dainininkė Netta Barzilai su daina „Toy“.

Viena didžiausių muzikos įrašų kompanijų „Universal Music Studios“ pasibaigus konkursui apkaltino dainos autorius plagiatu ir jau ruošiasi kelti bylą teisme. Pasak muzikos įrašų kompanijos, dainos „Toy“ kūrėjai Doronas Medalie ir Stavas Bergeris nukopijavo grupės „The White Stripes“ hitą „Seven Nation Army.“

Iš pradžių buvo manoma, kad konkursas bus rengiamas Jeruzalėje, tačiau, kilus dideliam nepasitenkinimui, kiti Izraelio miestai pretenduoja tapti 2019 m. „Eurovizijos“ sostine.