Šeštadienį vyks dvejos lenktynės, o čempionatas finišuos sekmadienį taip pat dvejomis lenktynėmis.

Europos „Formulės 2“ čempionate E. Riabko rinkosi vieną iš jau turimų sraigtų. Zarasuose pilotus pasitiko keturių kairinių posūkių trasa, o ilgiausia tiesioji siekia 625 m – čia pilotai išvysto didžiausią greitį. Visos trasos ilgis – 1600 m.

„Manau, kad vienas iš favoritų bus norvegas Tobiasas Munthe-Kaasas, kuris pasaulio čempionate šiuo metu rikiuojasi antras. Jis tikrai bus vienas iš mano pagrindinių varžovų. Laukia net ketverios lenktynės, todėl labai daug lems kvalifikacija, o vėliau – geras startas“, – prieš startą teigė E. Riabko.

Kvalifikaciją sudarė trys dalys – po pirmosios buvo atrinkta dešimt greičiausiųjų, po antros liko tik šeši.

E. Riabko prognozės pasitvirtino. Norvegas buvo greičiausias tiek šeštadienio treniruotėse, tiek kvalifikacijoje. Kaunietis lemiamoje kvalifikacijos dalyje ratą įveikė per 38,16 sek. ir nuo lyderio atsiliko vos 0,04 sek. Vidutinis E. Riabko greitis siekė 160,38 km/val.

Trečias liko portugalas Duarte Benavente.

Pernai Kupiškyje vykusiame Europos čempionate E. Riabko iškovojo sidabro medalį.

Jei pasaulio čempionatas susideda iš kelių etapų, tai Zarasuose Europos čempionas paaiškės per dvi dienas. Su E. Riabko varžosi 14 pilotų iš Anglijos, Austrijos, Ispanijos, Italijos, Latvijos, Norvegijos, Portugalijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos.

„Formulės 2“ lenktynės Zarasuose vyko 2015 ir 2016 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją