Nors po pirmojo turo rezultatyviausiais lygos žaidėjais tapo po du įvarčius pelnę Sadio Mane, Richarlisonas ir Roberto Pereyra, nesitikima, jog šie futbolininkai išlaikys tokį įvarčių štampavimo tempą viso sezono metu. Lažybininkai ir futbolo ekspertai kovoje dėl rezultatyviausio žaidėjo vardo išskiria penkis ryšius favoritus – M. Salah ir keturis iš jo titulą atimti sieksiančius konkurentus.

Romelu Lukaku („Manchester United“)

Romelu Lukaku

25-erių futbolininkas prieš metus atvyko į Mančesterį iš Liverpulio „Everton“ ekipos ir sužaidė neblogą pirmąjį sezoną. Visose varžybose jis pasižymėjo 27 kartus, iš kurių 17 – „Premier“ lygoje. Belgas buvo užstrigęs sezono viduryje, tačiau reikia prisiminti, jog buvusiam Londono „Chelsea“ nariui tai buvo pirmasis pilnas sezonas elitiniame klube.

R. Lukaku yra pagrindinis „Manchester United“ puolimo ginklas, šį sezoną turintis puikų šansą nutildyti savo kritikus, kalbančius apie tai, jog jis muša įvarčius tik į silpnesnių komandų vartus. Stiprus, greitas ir oro dvikovose dominuojantis puolėjas buvo antras pagal rezultatyvumą šių metų pasaulio čempionate, o tai turėtų suteikti jam dar daugiau pasitikėjimo savimi.

Sergio Aguero („Manchester City“)

Sergio Aguero

Visų laikų rezultatyviausias „Manchester City“ futbolininkas kukliai pasirodė pasaulio čempionate, kur jo atstovaujama Argentinos rinktinė krito jau aštuntfinalyje, tačiau daug šansų pasižymėti Rusijoje negavęs puolėjas vis dar išlieka vienu geriausių savo pozicijos žaidėjų Anglijoje. Nors atakos smaigalyje konkurenciją argentiniečiui sudaro brazilas Gabrielis Jesusas, S. Aguero išlieka „Manchester City“ lyderiu.

30-metis praėjusį sezoną vos per 25 mačus „Premier lygoje“ pelnė 21 įvartį. Puikiai prisitaikęs prie Pepo Guardiolos žaidimo schemų, patyręs snaiperis startinėje Mančesterio ekipos sudėtyje pradėjo ir pirmąjį šio sezono mačą, palikdamas G. Jesusą sėdėti ant suolo. Jei techniškasis argentinietis ir toliau nepralaimės konkurencinės kovos brazilui, jis tikrai bus vienas favoritų laimėti „auksinį batelį“.

Pierre'as Emerickas Aubameyangas (Londono „Arsenal“)

Pierre'as-Emerickas Aubameyangas

Londono „Arsenal“ sausį pasiekė milžinišką laimėjimą įsigydami Dortmundo „Borussia“ lyderį už sąlyginai nedidelę sumą (56 milijonus svarų). Įvarčių mašina iškart pradėjo įrodinėti savo vertę ir Anglijoje – vos per 13 rungtynių „Premier“ lygoje Gabono futbolo pažiba pelnė net 10 įvarčių. Ypatingai greitas puolėjas rezultatyvumu turėtų spinduliuoti ir toliau.

Greitai „Premier“ lygoje pritapęs P.E. Aubameyangas vasarą dar labiau apsiprato Londone ikisezoninio laikotarpio dėka. Greta savęs turėdamas tokius kūrėjus kaip Mesutas Ozilas ir Henrikhas Mkhitaryanas, 29-erių „Arsenal“ atakų lyderis neabejotinai bus didelis „Premier“ lygos vartininkų galvų skausmas.

Harry Kane'as (Londono „Tottenham“)

Harry Kane'as

Geriausias „Premier“ lygos tradicinis puolėjas itin aukštą lygį turėtų išlaikyti ir šiame sezone. Puikiai atakas užbaigiantis ir gausybę įvarčių baudos aikštelėje susirenkantis 25-erių anglas nuolat atsiranda tinkamoje vietoje tinkamu metu bei taip leidžia „Tottenham“ ekipai jau kelis sezonus iš eilės laikytis tarp pačių pajėgiausių Anglijos ekipų.

Oro dvikovose gynėjus terorizuojantis H. Kane'as praėjusį sezoną „Premier“ lygoje įmušė 30 įvarčių ir tik dviem tiksliais smūgiais atsliko nuo M. Salah. Vis dėlto Londono ekipos ir Anglijos rinktinės lyderiui neverta nusiminti – rezultatyviausiam šių metų pasaulio čempionato žaidėjui ateityje prognozuojamas dar ne vienas „auksinis kamuolys“, o lažybininkai favoritu jį laiko ir šiemet.

Mohamedas Salah („Liverpool“)

Mohamedas Salah

Kol kas iš favoritų penketo šiame sezone pasižymėjęs yra tik „Liverpool“ lyderis. M. Salah pirmąjį sezono įvartį pelnė sužaidus vos 19 minučių ir taip parodė, jog ketina išlaikyti praėjusį sezoną demonstruotą lygį. Įspūdingą formą demonstravęs egiptietis ne tik įmušė 32 įvarčius „Premier“ lygoje, bet ir padėjo Mersisaido ekipai po 11 metų pertraukos grįžti į Čempionų lygos finalą.

Nors ir rungtyniauja kraštuose, M. Salah nuolat grasina varžovų vartams, o po fantastiško pirmojo sezono Liverpulyje galima tikėtis, kad nuostabiai kamuolį valdantis 26-erių futbolininkas antrajame sezone bus dar geresnis. Greta savęs turėdamas tokius naujus pagalbininkus kaip Naby Keita, Fabinho ar Xherdanas Shaqiri, M. Salah turi visus šansus pakartoti herojiško debiutinio sezono pasiekimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)