Lietuvos plaukikė po keturių mėnesių treniruočių Los Andžele (JAV) į Europą grįžo atnaujinusi įvaizdį.

21-erių kaunietės dešinę čiurną jau keletą metų rėmina neįkyri tatuiruotė. Praėjusią savaitę Škotijoje ją papildė kur kas ryškesnis piešinys ant blauzdos.

Ką reiškia Poseidono trišakio kontūrai ant Rūtos kojos – įspėti sunku, mat tatuiruotė veikiausiai yra iš abstraktaus meno kategorijos.

Rūtos Meilutytės tatuiruotės prieš metus (kairėje) ir dabar

Kur kas konkretesni yra R. Meilutytės likusio sezono planai, sudėlioti po pirmenybių Glazge, kuriose ji pelnė 100 m plaukimo krūtine rungties sidabrą.

Keletą savaičių atokvėpiui Lietuvoje nusprendusi skirti sportininkė rėmėjų kvietimu trumpam apsilankys Italijoje ir rugsėjo pradžioje vėl iškeliaus į Los Andželą, kur ją nuo šių metų pavasario treniruoja amerikietis Dave'as Salo.

DELFI žiniomis, R. Meilutytės grafikas gerokai skirsis nuo pernykščio.

Londono olimpinė čempionė planuoja praleisti pasaulio taurės etapus, rugsėjį ir spalį vyksiančius Kazanėje (Rusija), Dohoje (Kataras), Eindhovene (Nyderlandai) bei Budapešte (Vengrija).

Lapkritį laukia dar trys etapai Tolimuosiuose Rytuose – Pekine (Kinija), Tokijuje (Japonija) ir Singapūre. Vieną jų R. Meilutytė ketina išnaudoti apšilimui prieš gruodžio 11-16 dienomis Hangdžou (Kinija) vyksiantį pasaulio čempionatą trumpame (25 m) baseine.

2019-uosius lietuvė turėtų pradėti Kalifornijoje, o kovą jos laukia treniruočių stovykla gretimos Arizonos aukštikalnėse, kur R. Meilutytei kompaniją palaikys į JAV atvyksianti trenerės Inos Paipalienės komanda su naujuoju Europos vicečempionu Danu Rapšiu ir Andriumi Šidlausku priešakyje.

Rūta Meilutytė

Primename, kad Europos čempionate R. Meilutytė olimpinės 100 m distancijos finale nusileido tik rusei Julijai Jefimovai. D. Salo auklėtinė Glazge taip pat išmėgino naują plaukimo taktiką, atrankos varžybose ir pusfinalyje labiau akcentuodama ne startą ir pirmą nuotolio dalį, o stiprų finišą.

Perpus trumpesnėje distancijoje R. Meilutytė netikėtai liko apdovanojimų pakylos papėdėje. Ketvirtą poziciją užėmusią Lietuvos atstovę aplenkė ir prizines vietas išsidalino J. Jefimova, britė Imogen Clark bei italė Arianna Castiglioni.

Rūta Meilutytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)