Šiemet S. Johansson atlygis (skaičiuojamas nuo 2017-ųjų iki 2018-ųjų birželio) padidėjo net keturis kartus. Bendra jo suma – stulbinantys 40,5 mln. JAV dolerių (35,6 mln. eurų), rašo msn.com.

Šis skaičius leido jai gerokai atsiplėšti nuo Angelinos Jolie. Pastaroji, per tą patį laikotarpį uždirbusi 28 mln. JAV dolerių, liko antroje sąrašo vietoje.

Tęsiant pirmąjį penketuką dar reikia paminėti Jennifer Aniston, Jennifer Lawrence ir Reese Witherspoon.

Pirmą kartą į daugiausiai uždirbančių aktorių sąrašą S. Johansson pateko 2015-aisiais. Įspūdinga finansinė sėkmė jai nusišypsojo dėl Juodosios našlės vaidmens tada kuriamame „Avengers“.

Šios aktorės populiarumas greitu laiku tikrai neišblės.

Jau dabar jai pažadėta dar 25 mln. JAV dolerių (21,9 mln. eurų) už darbą šiuo metu tebemontuojamoje kino juostoje „Black Widow“.

Jos uždarbis bus didžiausias, kokį kada nors teko gauti aktorei už vaidmenį viename filme. Svarbu ir tai, kad tuo atveju, jei filmas uždirbtų 900 mln. JAV dolerių (791,5 mln. eurų) viršijančią sumą, S. Johansson papildomai gautų dar 6 mln. JAV dolerių (5,3 mln. eurų).

A. Jolie keletui metų buvo pasitraukusi iš „Forbes“ sąrašo: tuo laikotarpiu visas savo jėgas aktorė buvo sutelkusi režisūrai ir humanitarinei veiklai.

Tačiau dėl skandalingų skyrybų su Bradu Pittu dėmesio centre vėl atsidūrusi Holivudo žvaigždė sugebėjo pakilti iki antros geriausiai apmokamų aktorių sąrašo vietos, ir taip nutiko dėl vaidmens filmo „Maleficent“ tęsinyje.

Nors J. Aniston pernai nusifilmavo tik viename filme – „The Yellow Birds“, legendinio serialo „Draugai“ („Friends“) žvaigždės uždarbis vis tiek siekė 19,5 mln. JAV dolerių (17,2 mln. eurų).

Kone visada su Rachel Green tapatinamai aktorei ir toliau sekasi sudarinėti puikius sandorius su tokiomis įmonėmis kaip „Aveeno“ ir „Smartwater“.

Panašu, kad iš daugiausiai uždirbančių aktorių dešimtuko J. Aniston dar kurį laiką nesitrauks, mat gaus po 1,25 mln. JAV dolerių už filmavimąsi netrukus pasirodysiančiose laidose, kuriose, beje, turėsime progos išvysti ir R. Witherspoon.

Dvejus metus iš eilės (2015-aisiais ir 2016-aisiais) geriausiai apmokamos aktorės titulas atiteko Jennifer Lawrence. Visgi be „Bado Žaidynių“ („Hunger Games“) šios pozicijos aktorei išlaikyti nepavyksta.

Šiemet J. Lawrence vis dar pavyko atsiriekti dosnią 18 mln. JAV dolerių (15,8 mln. eurų) porciją, už kurią ji turi būti dėkinga vaidmeniui būsimame „Iksmenų“ („X-men“) tęsinyje ir pelningai sutarčiai su „Dior“.

Po metų iškritimo į geriausiai apmokamų aktorių dešimtuką grįžo R. Witherspoon. 2018-aisiais šiai aktorei pavyko užsidirbti 16,5 mln. JAV dolerių (14,5 mln. eurų).

Ypač vykusio serialo „Big Little Lies“ žvaigždei finansine prasme itin sėkmingas buvo darbas kuriant „Laiko vingį“ („A Wrinkle in Time“). Pelną tebeneša ir tolesnis darbas prie „Big Little Lies“.

Dar milijoną dolerių (880 tūkst. eurų) R. Witherspoon pavyks užsidirbti iš „Apple“ finansuojamos laidos, kuriame dalyvaus ir J. Aniston.

Mila Kunis su pernykščiu uždarbiu nusileido į šeštą vietą. Besifilmuodama „Blogų mamų Kalėdose“ („Bad Moms Christmas“), „Šnipe, kuris mane išdūrė“ („The Spy Who Dumped Me“) ir kituose filmuose ji uždirbo 16 mln. JAV dolerių (14 mln. eurų).

Julia Roberts 2018-aisiais per vieną vietą pakilo. 13 mln. JAV dolerių (11,4 mln. eurų) uždirbusi aktorė sąraše septinta.

Dosnų atlygį kultinio filmo „Graži moteris“ („Pretty Woman“) žvaigždei atnešė vaidmuo visai šeimai skirtoje juostoje „Gerumo stebuklas“ („Wonder“). Nevalia pamiršti, kad pelno jai lig šiol duoda bendradarbiavimas su „Lancome“.

Iš visko sprendžiant, J. Roberts iš lėto grįžta į Holivudą – dar šiemet jos meistriškumu buvo galima pasigėrėti „Amazon“ kanalu transliuojamame seriale „Homecoming“.

Cate Blanchett yra vienintelė ne amerikiečių kilmės aktorė, kuriai pavyko išsilaikyti aštuntoje geriausiai apmokamų aktorių sąrašo vietoje.

#flashbackfriday at Cannes! ❤️

A post shared by Cate Blanchett (@cateblanchett) on Jun 29, 2018 at 3:38pm PDT

Australijoje gimusi daugelio filmų žvaigždė šiemet užsidirbo 12,5 mln. JAV dolerių (10,9 mln. eurų) už Helos vaidmenį filme „Toras. Pasaulių pabaiga“ („Thor: Ragnarok“) ir darbą pasirodyti turinčioje juostoje „The House with a Clock in its Walls“.

2017 metais į „Forbes“ sudaromą sąrašo patekusi Melissa McCarthy šiemet patyrė didžiausią nuosmukį.

Serialo „Mike & Molly“ žvaigždė, kurios vardas 2016 metais puikavosi net antroje vietoje, šiemet nukrito iki devintos. Jos uždarbis 2018-aisiais siekė 12 mln. JAV dolerių (10,5 mln. eurų).

Vienintelė naujokė šiemetiniame sąraše – tai Gal Gadot. Su 10 mln. JAV dolerių (8,8 mln. eurų) jai atiteko garbinga dešimtoji sąrašo vieta. Finansiškai sėkmingu projektu aktorei tapo vaidmuo „Nuostabiosios moters“ („Wonder Woman“) tęsinyje.

Kai kurioms aktorėms iš šių metų dešimtuko teko pasitraukti. Viena iš jų – Emma Stone.

Nors po laimėto „Oskaro“ filmo „Kalifornijos svajos“ („La La Land“) žvaigždė ir patyrė nuosmukį, 2019-aisiais jos neabejotinai laukia sėkmė su vaidmenimis „Little Women“ ir „Zombieland“.

2017-aisiais aukštas vietas užėmusių Amy Adams, Emma Watson ir Charlize Theron vardų šių metų dešimtuke taip pat nematyti.

Bendra visų į šiemetinį dešimtuką patekusių aktorių uždirbta suma – 186 mln. JAV dolerių (163,6 mln. eurų). Tai yra 16 proc. daugiau nei pernai (172,5 mln. JAV dolerių (151,7 mln. eurų), tačiau kiek mažiau nei 2016-aisiais (205 mln. JAV dolerių (180 mln. eurų).

Minėtina ir tai, kad šiemet jau tik dvi aktorės peržengė 20 mln. JAV dolerių ribą. Pernai tokių buvo trys, o užpernai – keturios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją