„Atletico“ žaidėjai UEFA Supertaurę į viršų kėlė trečią kartą. 2010-aisiais jie 2:0 privertė pasiduoti Milano „Inter“, o 2012-aisiais 4:1 sutriuškino Londono „Chelsea“. Tai buvo trečiasis „Atletico“ pasirodymas tokiose rungtynėse.

„Real“ nesėkmingai pradėjo naują klubo etapą: po praėjusio sezono neliko ryškiausios žvaigždės Cristiano Ronaldo, kuris persikėlė į Turino „Juventus“. Be to, vyriausiojo trenerio poste debiutas apkarto Zinedine'ą Zidaną pakeitusiam Julenui Lopetegui.

Kai kurie žiūrovai nespėjo įsitaisyti savo vietose, kai jau 50-ą mačo sekundę oro dvikovą laimėjęs „Atletico“ puolimo lyderis Diego Costa įsiveržė į baudos aikštelę ir stipriu smūgiu kamuolį pasiuntė į vartus.

Šis tikslus smūgis – greičiausias UEFA Supertaurės finalų įvartis.


Po šio momento iniciatyvą perėmė „Karališkasis klubas“, kūręs progas ir didinęs spaudimą varžovams.

Savo „Real“ pasiekė 27 min.: po Garetho Bale'o perdavimo iš krašto Karimas Benzema iš arti galva kamuolį nukreipė į vartus.

Antrame kėlinyje „Real“ gretose Marco Asensio pakeitė pasaulio čempionate žibėjęs kroatas Luka Modričius, o „Atletico“ gretose vietoj pasaulio čempiono Antoine Griezmanno pasirodė Angelis Correa.

62 min. arbitras skyrė 11 m baudinį į „Atletico“ vartus už gynėjo Juanfrano žaidimą ranka. „Real“ kapitonas Sergio Ramosas tiksliai ir ramiai realizavo 11 m baudinį – 2:1.

Europos lygos nugalėtojai ieškojo savo progų ir pirmas realus šansas virto įvarčiu: 79 min. užsitęsusios „Atletico“ atakos metu Angelis Correa atmetė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam D. Costai, kuris vienu lietimu kamuolį nukreipė į vartus – 2:2.

Jau per pridėtą teisėjo laiką pavojinga „Real“ ataka baigėsi efektingu, bet nepavykusiu Marcelo smūgiu per save ir netrukus teisėjas paskelbė antro kėlinio pabaigą.

Tačiau futbolo šventė Taline dar nesibaigė – ekipos žaidė pratęsimą.

Pratęsimo metu pirmosios minutės priklausė Madrido „Real“, tačiau įvarčius mušė „Atletico“.

Europos lygos nugalėtojai puikiai išnaudojo grubiai gynyboje klydusios „Real“ ekipos klaidas. Visų pirma 98 min. Raphaelis Varane'as prarado kamuolį visai šalia baudos aikštelės, po Thomo Partey perdavimo iš krašto Saulis Niguezas nestabdęs kamuolio jį puikiu smūgiu pasiuntė į vartų kampą.

104 min. „Atletico“ darkart skaudžiai nubaudė principinius varžovus: D. Costa laimėjo kovą dėl kamuolio, o po Vitolo rezultatyvaus perdavimo kamuolį į vartus nukreipė Koke – 4:2.

Pergalingą rezultatą iki pratęsimo pabaigos išsaugojęs „Atletico“ iškovojo Supertaurės titulą.

Tai pirmas kartas šiose, nuo 1972 metų vykstančiose varžybose, kai susitiko to paties miesto ekipos.

Rungtynių rezultatas

„Real“ 2 – 4 „Atletico“

1 min. [0:1] Diego Costa

27 min. [1:1] Karimas Benzema

63 min. [2:1] Sergio Ramosas (11 m baudinys)

79 min. [2:2] Diego Costa

98 min. [2:3] Saul Niguez

104 min. [2:4] Koke

Startinės sudėtys: Madrido „Real“: Keylor Navas; Daniel Carvajal, Raphaelis Varane, Sergio Ramosas, Marcelo; Casemiro, Toni Kroosas; Garethas Bale, Isco, Marco Asensio; Karimas Benzema.

„Atletico“: Janas Oblakas; Juanfran, Diego Godinas, Stefanas Savičius, Lucas Hernandezas; Rodri, Koke, Saul Niguezas, Thomas Lemar; Diego Costa, Antoine Griezmannas.

„Real“ UEFA Supertaurę iškovojo keturis kartus, dusyk šiose dvikovose patyrė nesėkmę. „Karališkasis“ klubas triumfavo dviejuose pastaruosiuose šių varžybų mačuose – pernai 2:1 nugalėjo „Manchester United“ futbolininkus, o užpernai per pratęsimą 3:2 palaužė „Sevilla“ klubą. „Real“ galėjo tapti pirmąja komanda, kuri UEFA Supertaurę laimėtų trejus metus iš eilės.

Oficialiose tarptautinėse rungtynėse „Real“ su „Atletico“ kovėsi 10-ą kartą. Penkias pergales šventė „Real“, trečią pergalę pasiekė „Atletico“, o dvi akistatos baigėsi taikiai.

Beje, „Real“ įveikė „Atletico“ ekipą UEFA Čempionų lygos finale 2014 ir 2016 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)