Pirmąsias trečio kvalifikacijos etapo rungtynes Andalūzijoje praėjusią savaitę laimėjo šeimininkai rezultatu 1:0. Vienintelį įvartį baudos smūgiu pelnė Argentinos rinktinės saugas Everis Banega.

Tuomet žalgiriečiai dar nedrįso garsiai kalbėti apie pergalę prieš rekordinius penkis kartus Europos lygoje triumfavusius varžovus, kurie praėjusiame Ispanijos pirmenybių sezone užėmė septintą vietą.

Nepuola muštis į krūtine vilniečiai ir grįžę į sau labiau įprastą aplinką, tačiau puse lūpų jau užsimena apie viltis ne tik garbingai kovoti, bet ir nugalėti komandą, kurią T. Šimkovičius vadina geriausia iš visų šio etapo dalyvių.

„Esame gerai pasiruošę. Matėte, kaip žaidėme Sevilijoje, turėjome gerų progų. Dabar irgi darysime viską, kad apsunkintume oponentams gyvenimą. Norime gero rezultato.

Koks rezultatas būtų geras? Norime žengti į kitą etapą. Suprantame, kad praleidus įvartį namuose tai padaryti bus labai sunku, todėl pirmas tikslas – apsaugoti savo vartus. O patys įmušti mes visada galime. Visi tai žinome, dėl šio klausimo pasitikėjimo mums netrūksta. Niekada nesakiau, kad neturime šansų. Nors, aišku, jie nėra dideli, nes žaisime su viena geriausių komandų pasaulyje“, – vertino „Žalgirio“ saugas.

Ekipos vairininkas Valdas Urbonas ketvirtadienio akistatą vadina „istorine“ ir džiaugiasi, kad rikiuotėje turi visus savo žaidėjus.

„Pasiruošimas prasidėjo jau Sevilijoje, pirmas tikslas buvo atkurti fizines kondicijas, nes žaisime jau šeštas rungtynes Europos lygoje, nuovargis po truputį kaupiasi. Bet manau, kad motyvacija, žaidėjų susikaupimas duos savo dividendų. Džiaugiuosi, kad komandoje nesijaučia įtampos, žaidėjai ramūs. Galbūt taip nusiteikti padėjo išvykoje pademonstruotas žaidimas, kuris pridėjo pasitikėjimo. Žinoma, svarbu, kad jo nebūtų per daug. Šiaip ar taip, tikiu, kad rytoj rimtai kovosime su rimtu varžovu“, – mačo išvakarėse sakė treneris.

Jis neslėpė, jog, nepaisant neigiamo rezultato svečiuose, keisti įprastos ekipos taktikos į labiau atakuojančią nesiruošia. V. Urbono žodžiais, tam – „ne pats geriausias momentas“.

„Ant taktinės lentos galima daug atakuoti, bet reikia galvoti realiai, nepamiršti, su kuo turime reikalą. Kamuolio valdymas – dar ne viskas. Sevilijoje procentais nusileidome, bet vis tiek susikūrėme pakankamai gerų progų, manau, ne prastesnių nei varžovai. Esmė tokia, kad ne tik kamuolio kontrolė nulemia galutinį rezultatą“, – dėstė „Žalgirio“ strategas.

Vilniečiai namuose turės du papildomus kozirius. Vienas – sausakimšos tribūnos. Dar gerokai prieš rungtynes išparduoti visi 5 tūkst. bilietų į LFF stadioną.

„Ne taip dažnai Lietuvoje užpildomi stadionai. Būsime šventės tiesioginiai dalyviai. Tai tikrai bus papildomas stimulas“, – vylėsi V. Urbonas.

Kitas faktorius – dirbtinė danga, kuri bus neįprasta „Sevilla“ komandai.

T. Šimkovičius šiemet į Lietuvą persikėlė iš Kazachstano, kuriame dažnai žaisdavo ant nenatūralios vejos. Bet, pasak jo, kitiems „Žalgirio“ naujokams prisitaikyti prireikė laiko, ir ispanai iš pradžių lygiai taip pat gali nesijausti patogiai.

„Tarpusavyje mes pasikalbame, kad „Sevilla“ komandai dėl dangos gali kilti problemų. Kita vertus, ten – tokie geri žaidėjai, kad jiems adaptuotis neturėtų būti labai sunku“, – svarstė T. Šimkovičius.

Tuo metu dar vieną nežinomybės elementą įneša „Sevilla“ ekipa. Pirmose rungtynėse ji tausojo dalį savo lyderių, neaišku, kokią sudėtį pasirinks ir atsakomajam mūšiui.

Bet V. Urbonas nesureikšmina fakto, kad varžovus sustiprinti gali tokie prieš „Žalgirį“ dar nežaidę futbolininkai kaip Sergio Escudero ar Jesusas Navasas.

„Man truputį keista, kad diskutuojama, kokia jų sudėtis žaidė Sevilijoje – pirma ar antra. Tiesa ta, kad visi ten yra aukščiausio lygio futbolininkai, atsitiktinių žmonių ten nėra. Ir visi kovoja dėl vietos po saule, nori pasirodyti naujam treneriui.

Apie pokyčius jų sudėtyje galvoti nesinori, bet kokiu atveju, tai bus labai stiprus varžovas. Mes labiau žiūrime į savo žaidimo modeliavimą. Rimtai išanalizavome pirmas rungtynes, išskyrėme klaidas, stengsimės jų nekartoti. Nenoriu gilintis į smulkmenas, bet vaizdo analizė parodė, ką galime pataisyti. Tik norėčiau, kad vengdami senų klaidų nepridarytume naujų“, – kalbėjo V. Urbonas.

Dvikova sostinės LFF stadione vyks ketvirtadienį, nuo 20 val. Ją tiesiogiai transliuos DELFI.

Poros nugalėtojai paskutiniame atrankos etape kausis su Olomouco „Sigma“ (Čekija) arba Almatos „Kairat“ (Kazachstanas). Pirmą šių komandų tarpusavio akistatą 2:0 laimėjo namuose žaidę čekai.

„Sevilla“ sudėtis atsakomosioms rungtynėms su „Žalgiriu“: Tomašas Vaclikas, Juanas Soriano, Aleixis Vidalis, Sergio Escudero, Guilherme Arana, Sergi Gomezas, Danielis Carrico, Juanas Berrocalis, Jorisas Gnagnonas, Everis Banega, Ibrahimas Amadou, Roque Mesa, Pablo Sarabia, Jesusas Navasas, Nolito, Franco Vaszquezas, Luisas Murielis, Wissamas Ben Yedderas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)