Mačo išvakarėse Madrido „Real“ ir „Atletico“ strategai bei žaidėjai dalyvavo spaudos konferencijose, po kurių surengė savo treniruotes.

„Būti čia, ruoštis Supertaurės rungtynėms – privilegija. Tai geras ženklas, atskleidžiantis, kad viskas yra gerai. Supertaurės mačas – tarsi prizas už laimėtą Čempionų lygą. Turime šansą sezoną pradėti pergalingai su iškovotu titulu ir mes tą norime padaryti“, – teigė Sergio Ramosas.

„Tai gera galimybė Estijai, kuri priima Supertaurės klubus ir surengs šį finalą. Madrido „Real“ turi gerbėjų visame pasaulyje, jie lydi komandą visose rungtynėse ir mūsų sirgalių Estijoje netrūks“, – džiaugėsi S. Ramosas.

Jis buvo paklaustas ir apie klubo didžiausią netektį – Cristiano Ronaldo. „Žinoma, kai prarandi tokį žaidėją, akivaizdu, tai nėra gerai, tačiau „Real“ tikslai dėl to nesikeičia – turime laimėti ir be jo. „Real“ istorijoje buvo daug puikių žaidėjų, tačiau Madrido klubas yra didesnis už bet kurį futbolininką ir jo istorija tęsiasi. Tai puikus dalykas ir „Real“ visada sieks pergalių“, – tvirtino gynėjas.

„Real“ strategas Julenas Lopetegui neužmiršo „Karališkojo“ klubo buvusio stratego Zinedine’o Zidane’o.

„Zidane’as atliko puikų darbą, kurį lydėjo fantastiška sėkmė. Bet mes žvelgiame į priekį ir siekiame pratęsti trofėjais paženklintą „Real“ kelią. Negalime žvalgytis į praeitį, turime sunkiai dirbti ir siekti to“, – kalbėjo J. Lopetegui, neužmiršęs, kad čia 2012 m. triumfavo su Ispanijos U-19 rinktine.

Madrido „Atletico“ strategas Diego Simeone atkreipė dėmesį į skirtingą Zidane’o „Real“ komandos ir naujojo stratego J. Lopetegui ekipos skirtumus. „J. Lopetegui turi savo filosofiją, kuria rėmėsi Ispanijos rinktinėje, ją norės įdiegti ir Madride. Sieks varžovus aukštai pasitikti ir norės kontroliuoti kamuolį“, – kalbėjo D. Simeone.

***

Supertaurės rungtynėse susitinka dviejų labiausiai prestižinių Europos klubų turnyrų laimėtojai – UEFA Čempionų lygos ir UEFA Europos lygos. Pirmąjį trofėjų praėjusį sezoną laimėjo „Real“, o antrąjį – „Atletico“.

Tai bus pirmas kartas šiose, nuo 1972 metų vykstančiose varžybose, kai susitiks to paties miesto ekipos.

Oficialiose tarptautinėse rungtynėse „Real“ su „Atletico“ kovėsi devynis kartus. Penkias pergales šventė „Real“, dvi – „Atletico“, o dvi akistatos baigėsi taikiai. Beje, „Real“ įveikė „Atletico“ ekipą UEFA Čempionų lygos finale 2014 ir 2016 metais. Iš viso įvairiuose frontuose šie Ispanijos milžinai santykius aiškinsis 45-tą kartą. 24:8 pirmauja „Real“. Be to, 12-oje dvikovų užfiksuotos lygiosios.

„Real“ UEFA Supertaurę iškovojo keturis kartus, dusyk šiose dvikovose patyrė nesėkmę. „Karališkasis“ klubas triumfavo dviejuose pastaruosiuose šių varžybų mačuose – pernai 2:1 nugalėjo „Manchester United“ futbolininkus, o užpernai per pratęsimą 3:2 palaužė „Sevilla“ klubą. „Real“ gali tapti pirmąja komanda, kuri UEFA Supertaurę laimėtų trejus metus iš eilės.

„Atletico“ žaidėjai UEFA Supertaurę į viršų kėlė du sykius. 2010-aisiais jie 2:0 privertė pasiduoti Milano „Inter“, o 2012-aisiais 4:1 sutriuškino Londono „Chelsea“. Tai bus trečiasis „Atletico“ pasirodymas tokiose rungtynėse.

„A. Le Coq“ arenoje mačas prasidės 21:45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)