2016 m. „valstiečiai“ patys inicijavo Seimo vicepirmininkų skaičiaus mažinimą nuo 7 iki 5. Politikai tuomet šį sprendimą argumentavo būtinybe taupyti valstybės lėšas. Tačiau, premjero pirmadienį išsakyta nuomone, grąžinus ankstesnį Seimo vicepirmininko pareigybių skaičių, didelio nuostolio valstybė nepatirtų.

„Kartais būna sprendimai, kurie, atrodo, ypač kadencijos pradžioje reikalingi. Bet gyvenimas parodo, ir pokyčiai visą laiką vyksta. Jeigu reikės tokios pozicijos, galima tai svarstyti, nematau čia didelės problemos, juolab kad finansine reikšme tai (Seimo vicepirmininko atlyginimas, - ELTA) nuo Seimo nario atlyginimo nelabai kuo skiriasi“, - aiškino premjeras.

S. Skvernelis taip pat užsiminė, kad reikėtų grįžti ir prie klausimų, susijusių su Seimo narių galimybėmis naudotis transporto paslaugomis. Pasak premjero, daug Seimo narių skundžiasi, kad dėl sunkumų, kylančių naudojantis transporto paslaugomis, negali tinkamai vykdyti parlamentinės veiklos.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis pastarąją savaitę užsiminė apie galimybę keisti Seimo statutą ir didinti 2016 m. valdančiųjų iniciatyva sumažintą Seimo vicepirmininkų pareigybių skaičių. Pasak jo, Seimas turėtų pakeisti Seimo statutą ir vietoje ten šiuo metu numatytų penkių Seimo vicepirmininkų pareigybių vėl atstatyti septynias.

Seimo vicepirmininkų skaičius buvo sumažintas 2016 m., „valstiečiams“ pradėjus darbą Seime. Šią iniciatyvą R. Karbauskis aiškino akcentuodamas būtinybę taupyti valstybės lėšas.

„Valstiečių“ lyderis užsimena, kad jau rudenį papildomų Seimo vicepirmininko pareigybių gali tikėtis tiek „tvarkiečiai“, su kuriais valdantieji ketina pasirašyti frakcijų sutartį, tiek Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Opozicijos atstovams, kurių frakcijoms nepriklauso Seimo pirmininko pavaduotojo postas, tokios R. Karbauskio kalbos pasirodė nesuprantamos ir nepateisinamos. Pasak liberalų lyderio Eugenijaus Gentvilo, valdantieji šiomis užuominomis tik parodė, kad jiems nusispjauti į valstybės pinigų taupymą, demokratiją ir opoziciją.