Likus 24 valandoms iki rungtynių „Sevilla“ klubas išplatino pranešimą, kuriame pareiškė netoleruosiantis „netinkamos“ „Barcelona“ sudėties, kurioje bus per daug žaidėjų be Europos Sąjungos paso.

Ispanijos nacionaliniame čempionate rungtynėms galima registruoti tik tris ne Europos Sąjungos piliečius, o ta pati taisyklė iki šiol galiojo ir supertaurės varžyboms, tačiau šiemet buvo pakeista.

„Esame nustebinti Ispanijos futbolo federacijos pareiškimo, kuris leido supertaurės rungtynėms registruoti tiek ne Europos Sąjungos futbolininkų, kiek nori.

Mūsų teisininkai tiria šią situaciją. Jei „Barcelona“ rungtynėms registruos daugiau nei tris žaidėjus ne iš Europos Sąjungos, mes susitikimą boikotuosime“, – rašoma „Sevilla“ pranešime.

Manoma, jog „Barcelona“ mačui registruos keturis Europos Sąjungos paso neturinčius futbolininkus: Arturo Vidalį, Malcomą, Marloną ir Arthurą.

Kiti garsūs Katalonijos ekipos žaidėjai iš Pietų Amerikos Lionelis Messi, Luisas Suarezas ir Philippe'as Coutinho yra įgiję Europos Sąjungos valstybių pilietybes.

Ispanijos supertaurės rungtynės turėtų vykti sekmadienį 23 val. Jose įprastai susitinka šalies čempionai ir Karaliaus taurės laimėtojai, tačiau abu šiuos titulus praėjusį sezoną iškovojo „Barcelona“, todėl supertaurėje dalyvauja Karaliaus taurės finale pralaimėjusi „Sevilla“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)