Lėktuvas „sudužo Pjudžeto įlankos pietuose“, nurodė administracija ir pridūrė, kad oro uostas jau dirba įprastu režimu.

Oro bendrovė „Alaska Airlines“ per „Twitter“ pranešė, kad buvo nuvarytas turbopropelerinis lėktuvas „Bombardier DHC-8 Q400“, priklausantis susijusiai bendrovei „Horizon Air“.

Šerifo biuro pareigūnai sakė, kad lėktuvą pagrobęs 29 metų oro bendrovės mechanikas buvo „linkęs į savižudybę“ ir kad šis incidentas nesusijęs su terorizmu.

Įvykio liudininkai sakė matę, kaip pakilusį lainerį persekiojo kariniai lėktuvai, kol galiausiai jis nukrito netoli Ketrono salos. Kitų žmonių orlaivyje nebuvo.

Šerifo departamentas pridūrė tikrinantis įtariamojo, kurio vardas nebuvo atskleistas, biografiją.

Garso įrašuose girdima, kaip lėktuvą pagrobęs vyras per radiją sako oro dispečeriams, kad „yra daug žmonių, kuriems aš rūpiu“ ir kad jis esąs „tiesiog palaužtas vyrukas“.

Papildyta 13:20 val.

Persekioti nuvaryto orlaivio buvo pakelti du naikintuvai F-15, tačiau vietos pareigūnai patikino, kad jie „neturėjo įtakos lėktuvo avarijai“. Įvykio liudininkas Johnas Waldronas televizijos kanalui CNN papasakojo, jog vakare išėjo pasivaikščioti ir danguje pastebėjo du naikintuvus, skrendančius paskui turbopropelerinį lėktuvą.

Iš pradžių jis pagalvojo, jog vyksta pratybos rengiantis kokiam nors aviacijos šou. „Taigi, pradėjau filmuoti, nes tiesiog pagalvojau, jog tai gana keista“, – pareiškė jis CNN.

Iš praeivio įrašyto vaizdo įrašo matyti, kad keleivinis orlaivis ore padaro neįtikėtiną kilpą ir po to skrenda nedideliame aukštyje. Galiausiai jis nukrito tankiame miške retai apgyvendintoje Ketrono saloje šiaurės vakarinėje Vašingtono valstijoje.

Lėktuvo kritimo vietoje kilo gaisras ir ugnis nuo liepsnojančių nuolaužų persimetė į šalia esančius medžius.