A. Palšytei finalas prasidėjo neidealiai: mūsiškė jau ties antru aukščiu (187 cm) kartą suklydo, bet nesutriko ir netrukus ne tik pasitaisė, bet ir puikiai susitvarkė su 191 bei 194 cm iššūkiais, o kartelę, iškeltą į 196 cm, įveikė antru šuoliu.

Lietuvė suklupo ties 198 cm aukščiu ir laukė, kaip seksis jos varžovėms, tiksliau vienai jų – bulgarei Mirelai Demirevai, kuri praleido du etapus ir iškart užsisakė 200 cm. Ji paskutiniu, trečiu, mėginimu šią užduotį įvykdė ir nugvelbė medalį iš Airinės.

Auksą laimėjo Marija Lasickienė iš Rusijos, bet dalyvaujanti kaip neutrali atletė, sidabrą – M. Demireva, bronzą – vokietė Marie-Laurence Jungfleisch su 196 cm. Tokiu pačiu rezultatu – kaip ir A. Palšytė, tačiau mūsiškė padarė viena klaida daugiau.

Primename, kad dėl ilgos reabilitacijos po patirtos traumos prieš šias pirmenybes kiek nuvertinta lietuvė sėkmingai pasirodė atrankoje, kurioje nepadarė ne vienos klaidos ir su 190 cm rezultatu pasidalino 1-6 vietas, bei pakurstė viltis, kad gali patriukšmauti ir finale.

Finalo eiga:

A. Palšytė finalą pradėjo nuo 182 cm aukščio ir peršoko kartelę be jokių problemų – su didžiule atsarga.

Pirminį aukštį praleido tik dvi sportininkės – M. Lasickienė ir M. Demireva.

Pirmu bandymu lietuvei 187 cm aukštis nepakluso – po kontakto su mūsiškės nugara kartelė nukrito. Visgi Airinė suėmė save į rankas ir antru mėginimu žengė tolyn.

Sėkmingas šuolis A. Palšytei suteikė pasitikėjimo ir ji iš pirmo karto įveikė 191 cm bei grįžo į kovą dėl aukščiausių pozicijų – po šio etapo ji užsitikrino ne žemesnę nei devintą vietą.

Kartelę pakėlus į 194 cm aukštį Lietuvos atstovė nesustojo – greitai įsibėgėjusi lietuvė išvengė klaidos ir atsidūrė pirmame penketuke.

196 cm etapo pradžioje Airinė atsispyrė per toli ir numušė kartelę. Tačiau antrasis jos bandymas – švarut švarutėlis ir lietuvė pakilo į trečią poziciją!

198 cm aukštyje A. Palšytei trūko labai nedaug: nestipriai kliudyta kartelė neišsilaikė ir nukrito paskui mūsiškę. Antras ir trečias mėginimai – taip pat nesėkmingi.

Lietuvei liko laukti, ar jos neaplenks iškart 200 cm aukštį užsisakiusi bulgarė M. Demireva. Nors pirmi du jos bandymai buvo nesėkmingi, Mirela paskutiniu šuoliu įveikė kartelę ir nustūmė mūsiškę į ketvirtą vietą.

Iš viso finale – 14 dalyvių. 11 jų atrankoje susitvarkė su 190 cm, kitos trys – su 186 cm.

A. Palšytė pernai triumfavo Europos uždarų patalpų čempionate ir pasiekė visų laikų Lietuvos rekordą (2,01 m).

Pagrindinė finalo favoritė – pasaulio čempionė rusė M. Lasickienė, kuri Berlyne dalyvauja kaip neutrali atletė. Prizininkių pakyla buvo prognozuojama ir olimpinei vicečempionei M. Demirevai. Su pastarąja varžove A. Palšytė 2016 m. Europos pirmenybėse Amsterdame pasidalino sidabro medalius (196 cm).

Penktadienio vakarą – dar du lietuviški finalai: 21 val. 25 min. moterų ieties metimo sektoriuje rungsis Liveta Jasiūnaitė, o 22 val. 50 min. vyrų 1500 m bėgime lenktyniaus Simas Bertašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)