Dar penktadienio rytą laisvų bilietų, kurių kaina nuo 10 iki 70 eurų, į kitą savaitę LFF stadione vyksiančią dvikovą buvo apie 300, tačiau įdienojus visi jie buvo tiesiog išgraibstyti: vieninteliai prekyboje likę bilietai – į VIP ložę už 70 eurų. Jų dar yra apie 20.

Akivaizdu, kad per kitą ketvirtadienį 20 val. prasidedantį susitikimą tribūnos Vilniuje, talpinančios apie 5 tūkstančius žiūrovų, bus sausakimšos.

Nespėjusiems įsigyti bilietų į šias rungtynes pernelyg nusiminti nereikėtų: pagrindinis naujienų portalas Lietuvoje DELFI intriguojančią atsakomąją „Žalgirio“ ir „Sevilla“ akistatą transliuos tiesiogiai su lietuvišku komentavimukaip ir pirmą ekipų pasimatymą Sevilijoje.

„Sevilla“, kurios biudžetas yra daugiau nei šimtu kartų didesnis nei „Žalgirio“, laikoma akivaizdžia šios poros favorite, tačiau savo „Ramon Sanchez Pizjuan“ stadione daugkartinė UEFA Europos lygos laimėtoja Lietuvos vicečempioną įveikė tik minimaliu skirtumu – 1:0.

Vienintelį įvartį šeimininkams 34 min. fantastišku baudos smūgiu iš maždaug 25 metrų atstumo pelnė šiame pasaulio čempionate Argentinos rinktinės starto sudėtyje žaidęs saugas Everis Banega.

Po pasiektos sunkios pergalės oficiali „Sevilla“ klubo svetainė iškart paskelbė: „Išvyka į Lietuvą nebus formalumas“.

„Rezultatas yra toks, kad prieš atsakomąsias rungtynes negalime būti visiškai ramūs. Žaisime stadione su dirbtine veja – sąlygos bus tokios, prie kurių profesionalūs futbolininkai nėra pripratę. Ir iš esmės tai gali būti nemalonus siurprizas, nors darysime viską, kad tai nenutiktų“, – kalbėjo „Sevilla“ strategas Pablo Machino.

Tuo metu žaliai balti kaip tik dar garsiau žvangino savo ginklais.

„Mes grįžtame į Vilnių pakeltomis galvomis. Nekantriai lauksime kito ketvirtadienio, tikiu, kad bus didelis žiūrovų palaikymas, o mes stengsimės jų nenuvilti“, – sakė žalgiriečių treneris Valdas Urbonas.

Beje, Sevilijos futbolininkų sekmadienį Tanžere, Maroke, laukia Ispanijos Supertaurės mūšis su FC „Barcelona“, tad ispanų komanda pirmose rungtynėse su „Žalgiriu“ taupė kelis savo lyderius – daną Simoną Kjaerą, argentinietį Gabrielį Mercado, ispaną Jesusą Navasą ir kelis kitus.

Sėkmės serijoje su „Sevilla“ atveju, „Žalgirio“ paskutiniame atrankos etape (atkrintamosiose varžybose) lauktų Olomouco „Sigma“ (Čekija) arba Almatos „Kairat“ (Kazachstanas) barjeras. Pirmą susitikimą savo aikštėje 2:0 laimėjo čekų klubas.

Panašaus kalibro (pagal iškovotus titulus, tradicijas ir žaidėjus) varžovai kaip „Sevilla“ mūsų šalyje lankėsi tik vieną kartą per visą istoriją – kuomet 2006 metais FBK „Kaunas“ susitiko su tuometiniu UEFA Čempionų lygos nugalėtoju „Liverpool“.

„Sevilla“ – vienas seniausių Ispanijos futbolo klubų. Jo sąskaitoje – vienas Ispanijos čempionų titulas ir penkios Karaliaus taurės, penkiskart laimėti UEFA Europos lygos (anksčiau UEFA taurė) turnyrai, taip pat UEFA Supertaurės trofėjus.

Ypač sėkmingai pastarąjį dešimtmetį Europos taurėse žaidžianti „Sevilla“ UEFA taurę iškovojo 2006 ir 2007 metais, o UEFA Europos lygoje triumfavo net triskart iš eilės – 2014, 2015 ir 2016 m. To nėra pavykę pasiekti nė vienam kitam klubui.

Praėjusiame sezone Sevilijos ekipa žaidė UEFA Čempionų lygos varžybose, šešioliktfinalyje eliminavo „Manchester United“ su Jose Mourinho, o ketvirtfinalyje tik po atkaklios kovos 1:2 nusileido Miuncheno „Bayern“. Tiesa, Ispanijos „La Liga“ čempionate „Sevilla“ liko tik septinta, todėl pateko tik į UEFA Europos lygos atranką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)