Mūsų šalies kvartete nebuvo pajėgiausios bėgikės Agnės Šerkšnienės, kuri ruošiasi 400 m bėgimo finalui šeštadienį vakare, o prieš startą nuspręsta, kad nebėgs ir 800 m specialistė Eglė Balčiūnaitė.

Jas pakeitė perspektyvus jaunimas – 18-metė Gabija Galvydytė ir 20-metė Erika Krūminaitė. Pastarosios prisidėjo prie vietą kvartete jau turėjusių 22 metų Modestos Morauskaitės ir 26 metų Evos Misiūnaitės.

Distanciją pradėjo E. Misiūnaitė, toliau bėgo M. Morauskaitė, G. Galvydytė, o finišo liniją kirto E. Krūminaitė. Merginos finišavo per 3 min. 37,73 sek.

Atrankoje dalyvavo 16 komandų, paskutinės liko diskvalifikuotos ukrainietės, o geriausią rezultatą pademonstravo italės – 3 min. 27,63 sek. Į finalą pateko aštuonios ekipos.

„Ne dėl rezultato bėgome, nes netekome savo komandos lyderės, mums teko startuoti su jaunomis ir perspektyviomis lengvaatletėmis. Viskas pavyko šauniai“, – kalbėjo kvarteto lyderė M. Morauskaitė.

„Džiaugiamės ir pradžia ir pabaiga. Planas pavyko“, – jai pritarė E. Misiūnaitė.

„Visos norėjome patekti į finalą, bet reikia matyti realybę. Komandos labai stiprios. Agnės mums labai trūko. Ateityje galime tikėtis gerokai aukštesnių pozicijų. Auganti karta perspektyvi, galėsite dar džiaugtis mūsų komanda“, – žadėjo M. Morauskaitė.

„Įspūdis labai geras, puiki atmosfera. Smagu patekti tarp žymių sportininkių, įgyti patirties. Pasimokiau ir didžiuojuosi savo startu“, – sakė jauniausia Lietuvos rinktinės atstovė Berlyne G. Galvydytė.

Europos čempionatuose iki šiol Lietuvos moterų estafetė bėgo dukart (2006 ir 2014 metais) ir abu kartus užėmė 11 vietą.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 10 diena, penktadienis

  • 20.20 Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį/finalas)
  • 21.25 Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas/finalas)
  • 22.50 Simas Bertašius (1500 m/finalas)

Rugpjūčio 11 diena, šeštadienis

  • 10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)
  • 21.20 Agnė Šerkšnienė (400 m/finalas)

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)