Nors UEFA Europos lygos trečio atrankos etapo rungtynėse Sevilijoje šeimininkai ir diktavo savo sąlygas, daugybę susikurtų progų jiems pavyko paversti vos vienu įvarčiu.

Maža to, nedaug trūko, kad kamuolį į vartus būtų pasiuntę ir patys žalgiriečiai. Lietuvos vicečempionai kelių puikių progų neišnaudojo pirmojo kėlinio pabaigoje, o antrajame varžovų už klaidą apmaudžiai nenubaudė vienas prieš vartininką iššokęs rumunas Liviu Antalis.

„Sevilla“ žaidžia su ugnimi. Darbas dar nepadarytas ir išvykos į Vilnių metu Pablo Machino auklėtiniai suklysti neturės teisės“, – skelbia Ispanijos portalas AS.

„Sevilla“ pademonstravo kokybišką futbolą, tačiau progos įvarčiais nevirto. Maža to, „Žalgiris“ keletą kartų buvo greta to, kad išlygintų rezultatą. Svečiai atleido už klaidas, bet akivaizdu, kad ne viskas ketvirtadienio vakarą buvo vien tik pozityvu“, – savos komandos pasirodymą apibūdina didžiausias šalies sporto puslapis Marca.com.

Dar kartą tenka pakartoti seną tiesą, kad reikia gerbti visus varžovus. Ir rezultatas yra toks, kad prieš atsakomąsias rungtynes negalime būti visiškai ramūs. Žaisime stadione su dirbtine veja – sąlygos bus tokios, prie kurių profesionalūs futbolininkai nėra pripratę.
Pablo Machinas, „Sevilla“ treneris

Patys Sevilijos atstovai taip pat gūžčioja pečiais. Štai treneris P. Machinas apgailestauja, kad rezultatas neatspindi tikrosios įvykių eigos ir pažymi, kad Lietuvoje laukia gana nelengva užduotis.

„Turbūt niekas nesiginčys, kad žaidėme kur kas geriau. Deja, susikurtos progos nevirto įvarčiais, nors visa statistika ir yra mūsų naudai. Mes tiesiog privalome išnaudoti tokias galimybes, – pasibaigus rungtynėms kalbėjo 43-ejų futbolo specialistas.

Anot jo, rugpjūčio 16-ą dieną Vilniuje jo auklėtiniams teks žaisti sąlygose, prie kurių tokio lygio žaidėjai nėra pripratę.

„Prieš rungtynes atlikome visą įmanomą skautingą, tačiau turiu prisipažinti, kad varžovai mums buvo menkai pažįstami. Dar kartą tenka pakartoti seną tiesą, kad reikia gerbti visus oponentus. Ir rezultatas yra toks, kad prieš atsakomąsias rungtynes negalime būti visiškai ramūs. Žaisime stadione su dirbtine veja – sąlygos bus tokios, prie kurių profesionalūs futbolininkai nėra pripratę. Ir iš esmės tai gali būti nemalonus siurpirzas, nors darysime viską, kad tai nenutiktų“, – kalbėjo futbolo specialistas, kurio jau po dviejų dienų laukia itin rimtas išbandymas.

Sekmadienį „Sevilla“ žais Ispanijos Supertaurės rungtynes su „Barcelona“, kurios vyks neturalioje aikštėje – Maroko mieste Tanžere.

Ispanų žiniasklaidos nuomone, būtent šios dvikovos laukimas Sevilijos futbolininkams galėjo trukdyti susikaupti rungtynėse su „Žalgiriu“ – taktiniai būsimos dvikovos planai turėjo suktis ir paties P. Machino galvoje.

Vienintelio rungtynių įvarčio autoriaus Everio Banegos nuomone, „Sevilla“ rungtynėse su „Žalgiriu“ visiškai kontroliavo žaidimo eigą, bet darbas nėra baigtas.

„Dėjome didelį žingsnį į priekį. Nors daug ir neįmušėme, vartus išsaugojome „sausus“. Dabar reikės pratęsti tai, ką pradėjome savo aikštėje. Dirbtinė veja? Nėra jokių pasiteisinimų – reikia pratintis žaisti įvairiausiomis sąlygomis“, – kalbėjo 30-metis Argentinos rinktinės saugas.

Rungtynėse su „Žalgiriu“ Sevilijos komandos gretose debiutavo 28-erių metų gynėjas Aleixas Vidalis, vos prieš keletą dienų pats atvykęs iš „Barcelonos“ klubo.

„Pasakyčiau, kad rezultatas yra šiek tiek neteisingas, nes mūsų dominavimas aikštėje buvo akivaizdus. Tačiau toks yra futbolas. Man tai buvo pirmos rungtynės komandoje, esu nepaprastai patenkintas. Jei mus visus į priekį ves ta pati idėja, esu įsitikinęs, kad turnyre galime žygiuoti toli, – kalbėjo Ispanijos rinktinės narys, neslėpęs, kad nekantriai laukia sekmadienio akistatos su buvusiais savo komandos draugais iš Barselonos. – Visi supranta, su kokio lygio varžovais susidursime. Tačiau jeigu būsime susikaupę, tikrai galime iškovoti titulą.“

Sevilijos komandos gretose A. Vidalis buvo ne vienintelis debiutantas. Aikštėje su „Sevilla“ marškinėliais pirmą kartą pasirodė ir 19-metis gynėjas Juanas Berrocalis, anot kurio, rungtynės su „Žalgiriu“ buvo gana keistos.

„Keistas jausmas, nes tikėjomės įmušti daugiau. Tačiau įvykdėme vieną iš svarbiausių tikslų, apgynę savo vartus. Esu patenkintas debiutu, bet mūsų darbas dar nėra baigtas“, – kalbėjo iš „Sevilla“ jaunimo komandos į elitinį lygį palypėjęs futbolininkas.

Rungtynės

„Sevilla“ 1 – 0 Vilniaus „Žalgiris“

34' [1 – 0] Everis Banega

Komandų statistika: „Sevilla“ – „Žalgiris“

Smūgiai į vartų plotą: 10 – 4

Smūgiai šalia vartų: 9 – 3

Kampiniai: 13 – 0

Kamuolio kontrolė: 64 – 36

Nuošalės: 1 – 1

Pražangos: 10 – 8.

Geltonos kortelės: 0 – 2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)