JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) nafta pabrango 0,25 proc. iki 67,11 JAV dolerio už barelį. „Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina ūgtelėjo 0,54 proc. iki 72,67 JAV dolerio už barelį.

Pirmasis JAV sankcijų Iranui paketas įsigaliojo antradienį, o antrasis turėtų pradėti veikti lapkričio pradžioje ir būtų nukreiptas į šalies energetikos infrastruktūrą bei naftos eksportą. Nors Europa, Kinija ir Rusija oponuoja sankcijoms, Baltieji rūmai reikalauja, kad ir kitos pasaulio šalys nustotų pirkti naftą iš Irano.

Įtampa dėl prekybos veikia rinkas. Kinija įveda 25 proc. tarifą 16 mlrd. JAV dolerių vertės Jungtinių Valstijų importui, atsakydama į analogiškas JAV priemones. Dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų prekybos karas neramina investuotojus ir kenkia pasaulio ekonomikai.

JAV Energetikos informacijos administracija pranešė, kad per rugpjūčio 3 dieną pasibaigusią savaitę šalies komercinės naftos atsargos krito mažiau nei tikėtasi ir sumažėjo 1,351 mln. barelių vietoj prognozuoto 2,8 mln. barelių nuosmukio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)