„Noriu pasidalinti vaizdais, kaip Savanorių prospekto ir K. Petrausko gatvės sankirtoje statomi automobiliai. Norėčiau, kad tokių gudručių nebūtų. Prie pat šios vietos apmokestino automobilių stovėjimą, tai, kad netektų susimokėti 30 centų, transporto priemonė pastatyta ant pėsčiųjų tako“, – sako kaunietis Jonas.

Pasak jo, situacija ne vienkartinė – ji esą kartojasi. Nepaisoma net to, kad netoli yra Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių rinktinės pastatas.

„Pareigūnai važiuoja pro šią vietą nuolat, bet nieko nemato“, – tikina skaitytojas.

Kauniečio atsiųstose nuotraukose matyti juodos spalvos automobilis „BMW“, pastatytas ir paliktas ant šaligatvio, skirto pėstiesiems. Tačiau pastariesiems nepalikta erdvės judėti šia dalimi. Todėl matyti, jog jie norėdami pereiti gatvę, aplenkia kliūtį išeidami tiesiai į važiuojamąją kelio dalį.

Kaip DELFI komentavo Vytautas Jurkevičius, Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas, kauniečių skundų dėl netinkamo automobilių stovėjimo minėtų gatvių sankirtoje jo vadovaujamas skyrius negauna. Tačiau V. Jurkevičius pabrėžė, kad Viešosios tvarkos skyrius skiria ypatingai didelį dėmesį Kelių eismo taisyklių pažeidėjams.

„Mes tikrai dažnai vykdome reidus ir pažeidėjus, susistačiusius automobilius ant šaligatvių, baudžiame. Dabar žmonės labai įsigudrino palikinėti transporto priemones ant šaligatvių. Tad nevengiame pravažiuoti pro miestą ir anksti ryte, ir vėlai vakare“, – kalbėjo V. Jurkevičius.

Jis priminė, kad automobilio statymas neleistinoje vietoje apibrėžiamas administracinių nusižengimų kodekse ir užtraukia baudą nuo 30 eurų. Nors pirmą kartą, sakė specialistas, prasižengėlis moka tik pusę jam skirtos baudos, antrąjį kartą tenka piniginę paploninti ir 80 eurų.

Jei norite pranešti apie eismo naujoves, problemas, turite su situacija gatvėse ir keliuose susijusių pastebėjų, kviečiame rašyti e. paštu auto@delfi.lt. Sekti daugybę automobilinių ir ne tik naujienų galite DELFI Auto feisbuko puslapyje.