Rugpjūčio 8 dieną Registrų centre įregistruotos bendrovės „Linavos rizikų valdymas“ vadovas Saulius Peleckas BNS sakė, kad centrinio banko leidimo draudimo veiklai bus kreiptasi iki rugsėjo pradžios, o paslaugas tikimasi pradėti teikti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

„Linavos rizikų valdymas“ yra uždara akcinė bendrovė, ant kurios pagrindo kursime draudimo bendrovę ir kai bus gauta licencija, tai greičiausiai bus kitas pavadinimas – norėtume, kad tai būtų „Linavos draudimas“, – tvirtino S. Peleckas.

„Linavos rizikų valdymą“ įsteigė „Linava“ – pastaroji į įmonės įstatinį kapitalą investavo 6,2 mln. eurų.

„Tai yra daugiau nei minimaliai reikalaujama pagal draudimo įstatymą, bet mes suvokiame, kad ateiname į segmentą, kuris draudimo akimis yra specifinis ir galbūt labiau nuostolingas nei apskritai rinka, todėl kapitalo reikalavimas yra didesnis. „Linava“ supranta, kad reikia investuoti“, – teigė S. Peleckas.

Pastaraisiais metais transporto įmonės reiškia nepasitenkinimą dėl augančių draudimo paslaugų kainų. „Linava“ dar 2016 metais pradėjo kalbėti apie kritinę situaciją dėl kylančių kainų bei aktyviau svarstyti savo draudimo bendrovės sukūrimą. Tam asociacijos narių kongresas pritarė praėjusių metų gegužę.

Transporto priemonių draudikų biuro direktorius Algimantas Križinauskas gegužę BNS teigė, kad Lietuvoje sparčiai augančioms vairuotojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo kainoms įtakos turi ir nemažėjantis nesidraudžiančių vairuotojų skaičius bei jų sukeliamos žalos, kurios kompensuojamos visų sąžiningai apsidraudusiųjų lėšomis.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)