Bendrovės pranešimas nuskambėjo netrukus po to, kai ministerija liepą nurodė 23 automobilių bei motociklų bendrovėms atlikti vidaus tyrimą. Tyrimas buvo inicijuotas paaiškėjus, kad „Nissan“ ir „Subaru“ klastojo išmetamo anglies dvideginio kiekio ir taupaus degalų naudojimo duomenis.

Visos trys gamintojos pranešė apie „netinkamai atliktas automobilių patikras“, teigia ministerija. Anot jų, atliekant kai kurių transporto priemonių patikrą, išmetamų teršalų testai buvo nepakankamai išsamūs, tačiau rezultatai pareigūnų buvo patvirtinti kaip tinkamai atliktų testų išvados.

„Suzuki“ pripažino, kad 2012-2018 m. laikotarpiu 6 401 automobilis, arba beveik pusė tikrinamų transporto priemonių, buvo patikrintos netinkamai.

„Mazda“ teigimu, 72 automobilių, arba 3,8 proc. testuojamų priemonių, duomenys buvo neteisingi, tuo tarpu „Yamaha“ duomenimis, 2,1 proc. jos testuotų motociklų testai neatitiko tikrovės.

Transporto ministerija ketina „išsamiai ištirti gamintojų pranešimus ir, jei būtina, imtis griežtų priemonių“.

Liepą Japonijos automobilių rinkos milžinė „Nissan“ pripažino, kad išmetamųjų teršalų duomenys buvo sąmoningai „pakeisti“. Toks pareiškimas nuskambėjo japonų bendrovei vis dar stengiantis atsigauti po automobilių patikros skandalo. Automobilių gamybos milžinė nenurodė, koks yra duomenų falsifikavimo mastas, - pažeidimai buvo nustatyti atlikus savanoriškus „Nissan“ veiklos testus iškart po praėjusiais metais nuskambėjusio skandalo.

Įmonė pažadėjo „išsamiai ir atidžiai ištirti“ naujausią skandalą dėl duomenų klastojimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)