Trečiadienį lietaus palaistytose didžiausio Škotijos miesto gatvėse pedalus mynę lietuviai pasimetė antroje rikiuotės dalyje.

Lietuvos lenktynių laikui čempionas G. Bagdonas 45,7 km distanciją įveikė per 57 min. 38,61 sek., nugalėtojui Victorui Campenaertsui iš Belgijos pralaimėjo 3 min. 59,83 sek. ir užėmė 25-ą poziciją.

R. Navardauskas Europos čempiono titulą apgynusiam varžovui nusileido 4 min. 21,78 sek. ir tarp 34 dalyvių buvo 27-as.

„Europos čempionatas – aukšto lygio varžybos. Didelių pasiekimų nesitikėjau, nes daug stiprių konkurentų, galvojau, gerai būtų ir per viduriuką atsidurti“, – po finišo teigė 2015-ųjų pasaulio čempionato grupinių lenktynių bronzinis prizininkas.

30-metis kvėdarniškis, praėjusią savaitę gavęs Šilalės garbės piliečio vardą, naujų titulų trasoje nerenka jau senokai. Praėjusiais metais dėl širdies ritmo sutrikimų jam buvo atlikta operacija, po kurios „Bahrain Merida“ komandos atstovui prireikė nemažai laiko grįžti ant dviračio.

Pirmenybės Glazge R. Navardauskui yra tik reta proga pasitikrinti jėgas, kurias jis vis dar bando susigrąžinti.

Trečiadienio lenktynės lietuviui patiko – jo žodžiais, buvo nenuobodu.

„Dalis trasos eina per miestą, todėl pradžia ir pabaiga – daug „techniškesnės“ nei būna kitur. Vingiuota, kur ne kur reikėjo atsiminti posūkius, nes buvo ir pavojingų vietų, šulinių, atkarpomis danga – lopas prie lopo.

Buvo smagu, tikrai nenuobodu, ne taip, kaip Lietuvoje, kur paprastai vos ne autostrada važiuoji. Ir publikos daug. Bet viskas praėjo tvarkingai, mačiau prieš save tik vieną žmogų trasoje, bet tai buvo kelio prižiūrėtojas, ir tas suspėjo laiku pasitraukti. Na, ir dar vienas balionas praskrido“, – juokėsi dviratininkas.

Varžybų šį sezoną jis turi mažiau ir ne tokių, kokių norėtų. Bahreine registruotoje komandoje, kuriai atstovauja nuo 2017-ųjų, po sveikatos problemų atsigaunantis R. Navardauskas negauna daug progų pasireikšti.

Todėl neslepia, kad kitais metais veikiausiai vilkės kitokią aprangą.

Apie savo situaciją, ateities planus ir naująjį „Tour de France“ karalių iš Jungtinės Karalystės Geraintą Thomasą 2014 metais šių lenktynių etapą laimėjęs dviratininkas papasakojo iškart po finišo Glazge.

– Kokie tikslai lieka sekmadienį vyksiančioms grupinėms lenktynėms, kuriose dalyvausite su G. Bagdonu? – DELFI paklausė R. Navardausko

– Pusmetį sprendžiau savo sveikatos problemas, beveik nesėdėjau ant dviračio. Sudėtinga sugrįžti. Tik dabar pradedu jausti, kad atgaunu sportinę formą. Žiūrėsime, kokios bus tos lenktynės.

Būna, kad lyderiai diktuoja tempą, tuomet lenktynės stabilios. O kartais konkrečių lyderių neatsiranda – tada kyla betvarkė, daug lemia sėkmė: ar atsirasi vietoje ir laiku, ar pražiopsosi momentą. Bus įdomu.

– Kaip jums klostosi operacijos sujauktas sezonas?

– Ilgą laiką neturėjau nė vienų varžybų. Ir dabar jų daug nenusimato. Ketinu dalyvauti „Baltic Chain Tour“, pasitreniruoti pats ir patreniruoti jaunąją lietuvių kartą. Neseniai buvau stovykloje aukštikalnėse, rodos, viskas gerai. Sveikata susitvarkė, skauda tik raumenis, nes ilgai nesportavau. Atrodo, forma kyla, o kaip seksis, sunku pasakyti. Rezultatai visada ateina, kai mažiausiai tikiesi. Jei ne šiemet, tai kitais metais.

– Kokia jūsų situacija komandoje?

– Kol kas konkrečiai nekalbėjome, bet veikiausiai išeisiu į kitą komandą. Kur – nežinau. Komanda turi savo ateities viziją, gal aš į ją nepatenku, gal nori atsijauninti.

– Turėjote laiko pasižiūrėti „Tour de France“ lenktynes per televizorių?

– Žiūrėjau, bet tik etapų pabaigas. Įdomiausias dalis vis tiek gali pamatyti internete, sužinoti iš kitų. Smagu pamatyti iš šono, prisiminti, kad ir pats esu ten važiavęs.

– Kaip dviratininką, jus džiugina faktas, kad šįkart laimėjo ne dopingo vartojimu ilgą laiką įtartas britas Chrisas Froome'as?

– Na, matėsi, kad jie žaidžia taktikos žaidimus. Matyt Ch. Froome'ui dabar sunkus laikas, matosi, kad žmogus turi kitų rūpesčių, neseniai ir vaikas gimė. Gal buvo truputėlį pavargęs. O juk dar ir „Giro d'Italia“ laimėjo – turbūt apžiojo per didelį kąsnį. Pasisekė, kad komanda – stipri, turėjo kitą lyderį.

G. Thomasas – labai korektiškas, paprastas, geras žmogus. Su juo gali laisvai bet kada pasikalbėti. Man atrodo, kad visam dviračių sportui į naudą, kai laimi tokia asmenybė.

– Pats kitą sezoną jau taikysite grįžti į didžiąsias daugiadienes lenktynes?

– Sunku pasakyti. Priklausys nuo būsimos komandos, nuo vaidmens joje. Dažniausiai visiems reikia darbininkų, didelių žmonių, kurie galėtų padėti lyderiams lygumose. Tarkime, šiemet mano komanda „Tour de France“ rinkosi kitokią taktiką, orientavosi į paskutinę savaitę ir pasirinko daugiau kalnų „kėlėjų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)