Ingredientai

Kokosų aliejus (kepti) 4 a. š.
Porcijos: 4
Šiuos lietinius blynus tikrai pavyks pagaminti kiekvienam. Puikus pasirinkimas pusryčiams, o įdarą galima rinktis ir aštrų, ir saldų. Jeigu lietinius valgysite su daržovėmis – į tešlą galima dėti druskos. Jeigu su uogomis – vanilės ekstrakto ar cinamono.

Gaminimo eiga

1. Suplakti kiaušinius su migdolų miltais iki vientisos masės. Turi išeiti apie 200–250 ml tešlos, priklausomai nuo kiaušinių dydžio.

2. Keptuvėje pakaitinti šaukštelį kokosų aliejaus. Tolygiai paskirstyti.

3. 50–60 ml tešlos supilti į atskirą puodelį ir vienu ypu supilti į keptuvės centrą. Sukant keptuvę paskirstyti tešlą plonai ir tolygiai per visą keptuvės dugną. Tai reikia atlikti greitai. Optimalus keptuvės dydis apie 26 cm.

4. Pakepti vieną pusę 1 min. Plona blynų mentele apversti ir pakepti kitą pusę 1 min. Jeigu neišeina užkabinti kraštelio – atsargiai užkabinus mentele apverskite pirštais. Kepimo laikas kiekvienai pusei 1–2 min. Dangčio nedenkite.

5. Įdarui: lietinį aptepti migdolų ar lazdyno riešutų sviestu, uogomis ir susukti. Per sietelį pabarstyti kokosų miltais (nebūtinai).

6. Arba lietinį patepti pomidorų pasta, pabarstyti česnako milteliais. Keptuvėje pakepinti svogūną, faršą ir tarkuotą morką, pagardinti kariu ir aštria paprika. Įdaryti lietinį ir susukti.

Tinklaraštis „Kuras kūnui“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai