Ingredientai

Kokosų miltai 60 g
Kokosų aliejus 1 v. š.
Namų gamybos migdolų pienas 200 ml
Vanduo 60 ml
Dideli kiaušiniai 4 vnt.
Ekologiškas vanilės ekstraktas 0.3 a. š.
Neskrudintos kakavos milteliai 1 v. š.
Stevija (nebūtinai) žiupsnelis
Alyvų aliejus (kepimui) 0.5 a. š.
Porcijos: 4
Šiam receptui naudojamas naminis migdolų pienas. Jo pasigaminsite 50 g migdolų pamirkę per naktį, ryte perplovę, suplakę maisto plaktuvu su 250 ml vandens ir perkošę per sietelį. Išspaudos puikiai tiks su uogomis, sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.

Gaminimo eiga

1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10–15 min. Kuo ilgiau pastovės – tuo ji bus tvirtesnė ir lengviau bus kepti blynus.

2. Padalinti tešlą į du dubenėlius ir vieną sumaišyti su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą – su vanile.

3. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynus. 1 blyneliui – 1 kupinas valg.š. tešlos.

4. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).

5. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.

Skanaus!
Tinklaraštis „Kuras kūnui“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai