VC įspėjo, kad Vokietijoje dirbantys „Ryanair“ pilotai penktadienį darbą nutrauks dvidešimt keturioms valandoms nuo 3 val. 01 vietos laiku (4.01 val. Lietuvos laiku) iki šeštadienio 2.59 val. ryto ir kad streikas gali sujaukti visus „Ryanair“ skrydžius į Vokietiją ir iš jos.

Vokietijos „Ryanair“ pilotai prisijungs prie jau anksčiau skelbto savo kolegų iš Švedijos, Airijos ir Belgijos streiko. Toks streikas gali tapti didžiausia pilotų protesto akcija per visą pigių skrydžių bendrovės istoriją.

„Ryanair“ jau atšaukė 146 iš 2400 skrydžių, numatytų penktadienį.

„Mes nepaprastai apgailestaujame dėl nepatogumų, kuriuos patiria keleiviai. Visa atsakomybė atitenka „Ryanair“ vadovybei“, - trečiadienį per spaudos konferenciją sakė VC prezidentas Martinas Locheris.

„Ryanair“, kuri skraido į 37 šalis ir pernai perskraidino 130 mln. keleivių, gruodį, siekdama išvengti streikų per Kalėdų laikotarpį, pirmą kartą pripažino pilotų profsąjungas. Bet nuo tada su kai kuriomis iš jų jai niekaip nepavyksta susitarti.

Liepos pabaigoje „Ryanair“ pilotų streikai paveikė 600 skrydžių Belgijoje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje. Oro linijų teigimu, 100 tūkst. dėl streikų nukentėjusių keleivių teko arba rinktis alternatyvius skrydžius, arba kreiptis dėl išlaidų grąžinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)