Keleiviams bus grąžinti pinigai už įsigytus bilietus arba jie galės užsisakyti bilietus kitu laiku.

Švedijos pilotų profsąjunga „Svensk Pilotforening“ (SPF) jau anksčiau skelbė, kad jos nariai ketina streikuoti rugpjūčio 10 dieną. Anot profsąjungos, „Ryanair“ vadovybė nuolat atsisako susitikti ir derėtis su SPF atstovais dėl kolektyvinės sutarties.

Tai bus jau penktas vienos dienos „Ryanair“ pilotų streikas per gana trumpą laiką - keturios panašaus pobūdžio akcijos buvo surengtos Airijoje.

„Šiuo metu jokių derybų tarp asociacijos ir „Ryanair“ nevyksta“, - sakė profsąjungos vadovas Martinas Lindgrenas. Anot profsąjungos, „Ryanair“ vadovybė nuolat atsisako susitikti ir derėtis su SPF atstovais. SPF teigimu, tarptautiniame Skavstos oro uoste, esančiame 100 km į pietvakarius nuo Stokholmo, streikuos apie 40 pilotų.

„Ryanair“, kuri skraido į 37 šalis ir pernai perskraidino 130 mln. keleivių, gruodį, siekdama išvengti streikų per Kalėdų laikotarpį, pirmą kartą pripažino pilotų profsąjungas. Bet nuo tada su kai kuriomis iš jų jai niekaip nepavyksta susitarti.

Liepos pabaigoje „Ryanair“ pilotų streikai paveikė 600 skrydžių Belgijoje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje. Oro linijų teigimu, 100 000 dėl streikų nukentėjusių keleivių teko arba rinktis alternatyvius skrydžius, arba kreiptis dėl išlaidų grąžinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją