Jo teigimu, jei jaunavedžiai nėra labai artimi žmonės ir pakviestasis yra jaunas, jo finansinė padėtis nėra labai stipri, tuomet į vokelį galima įdėti ir 25, 30 ar 50 eurų: „Kuo artimesnis ryšys su jaunaisiais ir kuo esi vyresnis, tuo dovanojama suma didėja – kartais iki 200 eurų. Nuo 30 iki 100 eurų išleidžiame kitiems papildomiems dalykams – transportui, drabužiams ir t.t.“

Pasak žurnalisto, derėtų atkreipti dėmesį, kad svečio dalyvavimo vestuvėse kaina labai priklauso nuo pačių vestuvių dydžio. „Vidutiniškai vestuvės kainuoja apie 7000–8000 eurų, kartais ir 10 tūkst. eurų. Daugelis galvoja, kad į vokelį reikia dėti tiek, kad svečio dalyvavimas jaunavedžiams atsipirktų.

Bet iš tiesų, taip nėra, nes tavo dalyvavimas niekada neatsiperka – rinkoje egzistuoja kai kurios stabilios kainos, nesusijusios su svečių skaičiumi: fotografo paslaugos, šventės vietos nuoma, suknelė, kostiumas, žiedai, vakaro pramogos ir t.t. Visos šios išlaidos išlieka stabilios, nesvarbu, ar vestuvėse dalyvauja 20 ar 40 žmonių. Tad nederėtų manyti, kad dovanojami pinigai atpirks dalyvavimą vestuvėse, geriausiu atveju tai padengs medaus mėnesio išlaidas“, – sako M. Aušra.

Vidurkis, kiek kainuoja būti svečiu vestuvėse, yra apie 200 eurų, jei vestuvės paprastos ar vidutiniškos, atskleidžia LRT žurnalistas: „Tačiau, jei mes kalbame apie pilną dalyvavimą vestuvėse, jei įdedame pinigų ir į vokelį, tai gali kainuoti ir apie 300–400 eurų.“

Kaip LRT televizijai teigia jis, visgi daugiausiai išlaidų būna ne dalyvaujant vestuvėse, o mergvakaryje ar bernvakaryje. „Kiek gali vidutiniškai kainuoti dalyvavimas mergvakaryje ar bernvakaryje, atliktų tyrimų nėra. Tačiau skaičiuojama, kad bernvakariai visgi dažniausiai būna brangesni: vyrai yra linkę daugiau pinigų išleisti alkoholiui. Vaikinams dalyvavimas bernvakaryje vidutiniškai kainuoja 170, merginoms mergvakaryje – 130 eurų“, – dėsto M. Aušra.

Plačiau apie vestuvių svečio išlaidas – laidos įraše.