Didžiulis ugnies kamuolys ankstyvą popietę pakilo Borgo Panigalės rajone netoli Bolonijos oro uosto. Be to, įvykio vietoje įgriuvo viadukas.

Policijos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip benzinvežis įsirėžia į vilkiko galą ir iškart užsiliepsnoja, o kitas vilkikas įvažiuoja į degančią cisterną.

Driokstelėjus sprogimui šie trys sunkvežimiai visiškai sudegė.

„Atvažiavau į darbą (netoliese esančiame restorane)... Vienu metu išgirdom galingą sprogimą – pagalvojau, kad tai teroro ataka“, – dienraščiui „La Repubblica“ sakė Marco Rosadini, kurio automobilis liko prispaustas po įgriuvusiu viaduku.

„Po sprogimo restorano lubos pradėjo griūti. Pažvelgiau į lauką – atrodė, kad matau ugnies sieną“, – pridūrė jis.

Ugniagesiai liepsnas užgesino tik per beveik dvi valandas. Gaisras apėmė ir mašinas, stovėjusias netoliese įsikūrusios automobilių parduotuvės aikštelėje.

Tuomet gelbėtojai pradėjo ieškoti aukų tarp išdegusių nuolaužų.

Žuvusiųjų gali padaugėti

Italų žiniasklaida citavo Bolonijos prefektūros informaciją, kad žuvo du žmonės, bet naujienų agentūrai AFP paprašius patvirtinti tarnybos atstovė sakė, kad pagal oficialius duomenis yra žuvęs tik vienas žmogus ir dar 68 sužeisti.

Tačiau Italijos ugniagesių tarnyba nurodė, kad aukų skaičius tikriausiai padidės.

Dauguma sužeistųjų apdegė, o tarp sunkiausiai nukentėjusių esama policininkų ir ugniagesių.

Kitus sužalojo po sprogimo kritusios nuolaužos ir stiklo šukės.

Policijos pareigūnai sakė naujienų televizijai „Sky TG24“, kad viadukas įgriuvo dėl itin kaitrios liepsnos ir sprogimo.

Bolonijoje tebejaučiama didelė teroro atakų baimė. Praeitą savaitę miestas paminėjo 1980-aisiais surengto ultradešiniųjų išpuolio traukinių stotyje, per kurį 85 žmonės žuvo ir dar per 200 buvo sužeisti, metines.

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini sakė, kad sprogus benzinvežiui į nelaimės likvidavimo operaciją buvo pasiųsta per 100 ugniagesių. Prokuratūra dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.

Premjeras Giuseppe Conte per „Facebook“ paskelbė antradienį vyksiantis į Boloniją pademonstruoti vyriausybės solidarumo su aukomis ir jų šeimomis.