100 m plaukimo krūtine rungties specialistas šeštas buvo prieš metus pasaulio čempionate Budapešte (Vengrija), šeštas praėjusį šeštadienį liko ir Europos pirmenybėse Glazge (Jungtinė Karalystė).

Dvigubai ilgesniame nuotolyje 21-erių panevėžietis manė pagaliau pabėgsiąs nuo šešetukų. Apsiriko.

Išvakarėse netikėtai prasimušęs į 200 m plaukimo krūtine finalą, A. Šidlauskas pirmadienį pastarajame antrą kartą per dvi dienas pagerino asmeninį rekordą – 2 min. 9,71 sek. Ir, atrodo, nebeturėjo kitos išeities, kaip finišuoti šeštas.

„Vertinu labai gerai, nuo asmeninio rezultato nubraukiau daugiau nei pustrečios sekundės. Tikrai to nesitikėjau, labai gera pažanga. Jaučiu didesnę motyvaciją plaukti šį nuotolį. Ir šešta vieta šįsyk jau esu patenkintas. Reikės daugiau dirbti, kad jos atsikratyčiau“, – juokėsi plaukikas.

Sprinteriu save laikęs atletas prisipažino anksčiau į 200 m distanciją žiūrėjęs atmestinai.

„Plaukdavau kažkaip nesąmoningai – pirmus metrus kuo greičiau, o pabaigoje – kaip duos Dievas. Dabar sudėliojau jėgas visam nuotoliui, suskirsčiau distanciją į atkarpas, kad išlaikyčiau tą patį tempą.

Jeigu to nerepetuosi treniruotėse, nieko nebus. Prieš šį čempionatą mažai ruošiausi 200 m nuotoliui, o ateityje elgsiuosi kitaip“, – žadėjo A. Šidlauskas.

Glazge jam dar liko 50 m rungtis, prasidėsianti antradienį, ir kombinuota vyrų estafetė.

A. Šidlauskas taip pat laikys kumščius už savo kraštietį ir gerą bičiulį Daną Rapšį, antradienį kovosiantį dėl medalio 200 m plaukimo laisvu stiliumi finale.

„Manyčiau, kad mano draugas tikrai gali tapti Europos čempionu. Nemeluoju, nes labai juo tikiu. Dabar jis žiauriai motyvuotas, per treniruotes atiduoda labai daug jėgų, viską aukoja dėl sporto. Jis nusipelnė titulo, tuo labiau, kad yra labai geras žmogus – visada padeda bėdoje, palaiko, paskatina“, – kolegą gyrė A. Šidlauskas.

200 m plaukimo krūtine čempionu tapo rusas Antonas Čupkovas (2 min. 6,80 sek.). Sidabrą pelnė 1,59 sek. atsilikęs britas Jamesas Wilby, bronzą – 1,74 sek. nugalėtojui pralaimėjęs italas Luca Pizzini.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)