Pražūtingiausias dešimtmečio gaisras Graikijoje, kilęs miškuose liepos pabaigoje, užklupo vasarotojų pamėgtus pajūrio kaimus ir siautėjo taip įnirtingai, kad dauguma išsigelbėjusių žmonių vos spėjo pulti į jūrą. Deja, išsigelbėti pavyko ne visiems.

Į tragedijos nusiaubtą paplūdimį žmonės neša žuvusiųjų asmeninius daiktus, skirtus aukoms atminti. Čia sudėti akiniai, kosmetikos priemones, pliušiniai žaislai ir kiti daiktai.

Pakrantėje stovi sudegusios vilos, viešbučiai, kavinės ir restoranai, kuriuose vis dar dirba gelbėtojų tarnybos ir ieško dingusių žmonių. Nelaimės metu sudegė net 2500 pastatų.


Orijus užfiksavo visur besimėtančius žmonių daiktus, prie pajuodusių daugiabučių gulinčias sudegusių baldų krūvas. Vietiniai nebegalvoja apie turistus – visi kuopia gaisro padarinius. 

Po miestelį zuja kareiviai, policijos pareigūnai. Sudegę medžiai virsdami nutraukė elektros laidus, todėl įvairios tarnybos mėgina atstatyti elektros tiekimą.

Iš gaisro židinio automobiliais bėgantys žmonės sudarė milžiniškas spūstis, daugelis jų žuvo savo transporto priemonėse, kurias vis dar tvarko mieste dirbančios tarnybos.

Rafinos miestelis iki gaisro buvo žinomas kaip pigus kurortas, kuriame nėra itin daug turistams skirtų atrakcijų, tačiau gero oro ir jūros – su kaupu. Šiandien čia veikia vos viena kavinė, kurioje maitinami nukentėjusieji nuo gaisro. Nepaisant to, Orijaus sutikti turistai teigė nebijantys čia poilsiauti, jie netiki, kad gaisras gali pasikartoti.

Apie gaisrą vis dar sklando daug gandų, graikai įtaria, kad gaisrus galėjo sukelti žmonės, norintys sunaikinti saugomus miškus ir pasistatyti tose teritorijose.

Daugiau – Orijaus reportaže iš gaisro nusiaubto Rafinos miestelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)